Jeżeli nie chcesz tego robić samodzielnie, czyli za darmo, to dałbym sobie spokój z wymianą statyczną oleju. Ostatnio miałem ten sam "problem", stanęło na wymianie dynamicznej z kilku powodów:
- Lepiej wymienić więcej oleju niż mniej
- Nie chciałem się bawić sam, tak dla zasady, wolę skrzynki nie tykać - a skrzyniaże za wymianę statyczną, czyli bardzo prostą rzecz chcą jakieś ogromne pieniądze, przynajmniej tam gdzie pytałem we Wrocławiu.
Zacząłem więc szukać gdzie mają maszynę do wymiany dynamicznej i rozpiętości cenowe były gigantyczne. W końcu wybrałem wersję "budżetową" tam, gdzie wszystkie pozycje były wyszczególnione, łącznie z kosztem oleju - zażyczyłem sobie przepchnięcie bańki oleju, który sam dostarczę (w serwisach kasują potrójnie, bez kitu), bez kasowania żadnych błędów (bo wszystko działa jak w zegarku), płukania chemią i w ogóle bez niczego. Chciałem przecież tylko wymienić olej.
Zapłaciłem całe 369zł za usługę i żeby nie było dostałem rachunek

I święty spokój zamiast kilkukrotnego wydawania mniejszych kwot.
Jak robisz sam to już wiesz ile możesz na tym oszczędzić. Według mnie niespecjalnie dużo. No i więcej wydasz na olej, jeżeli będziesz zlewać go ileś tam razy bo go po prostu więcej pójdzie, z wcale nie lepszym skutkiem.