Załaczanie światel mija.
Re: Załaczanie światel mija.
Ja ma założone coś takiego LED NSSC HiD 510L. Żadnego problemu od 3 lat. Kabel przeciągnięty do kabiny. Podłączone do wtyczki z regulacji świateł (nie używana bo są ksenony) gdzie jest plus po zapaleniu silnika i podświetlenie przycisku który jak załączą się światła mijania to świecą się w nich ringi.
- Załączniki
-
- Zrzut ekranu 2018-01-30 o 16.25.09.png (100.86 KiB) Przejrzano 8262 razy
-
- Zrzut ekranu 2018-01-30 o 16.25.29.png (111.68 KiB) Przejrzano 8263 razy
-
- Forumowicz
- Rok: 2003
- Silnik: 3.5 V6
Fajne, ringi jak z bejcy chyba do Żor sie wybiore na założenie tych światełek:)
-
- Forumowicz
- Rok: 2006
- Drugie auto: Jaguar x300 4.0
Pierwsza opcja ciekawa tylko pytanie jak do tego podejdzie Pan że stacji diagnostycznej? Druga cenowo jak dla mnie by odpadała- cena nieadekwatna
- chrisfox
- Forumowicz
- Rok: 2005
- Drugie auto: Renault Safrane 2,5
Pan ze stacji to jeszcze małe ryzyko. W razie, odpukać, jakiegoś dzwona, ubezpieczyciele ponoć chętnie znajdują elementy niehomologowane...
Właśnie chodzi o homologację. Na swoich ma wytłoczone numery których już nie pamiętam. Ale spełniają normę świateł dziennych. Więc kwestia ryzyka i jak długo poświecą te kierunkowskazy.
-
- Administrator
- Rok: 2007
Ja kiedyś interesowałem się tym wytworem: http://allegro.pl/swiatla-jazdy-dzienne ... 71063.html. Te podobno homologację już posiadają, jednak cena jest spora. Ze wszystkich możliwych świateł dziennych te dają efekt, który satysfakcjonowałby mnie.
Cena bardzo spora jak na ledy. Wolałbym jeździć na xenonach i kiedyś w nie zainwestować. Choć widziałem już żarniki dobrej firmy Bosma za 100 zł. Więc decyzja należy do Ciebie czy wogóle opłaca się inwestować i montować ledy.
-
- Forumowicz
- Rok: 2006
- Drugie auto: Jaguar x300 4.0
Te drugie, które ja podałem są zapewne kopią tych z einparts. Mimo wszystko cena jest jednak za wysoka jak na takie ułatwienie.Kryniax pisze: ↑15 mar 2018, 22:09 Ja kiedyś interesowałem się tym wytworem: http://allegro.pl/swiatla-jazdy-dzienne ... 71063.html. Te podobno homologację już posiadają, jednak cena jest spora. Ze wszystkich możliwych świateł dziennych te dają efekt, który satysfakcjonowałby mnie.
Faktycznie w tej cenie to można dwa komplety dobrych żarników kupić.
W takim układzie jedyne co do mnie przemawia za zastosowaniem takich ledów, to mniejsze zużycie prądu i pozostałych żarówek. I jak z wypalaniem, trwałością klosza lamp ksenonowych?
Ostatecznie rozważam opcję, którą zaprezentował Gabrielo, chciałbym jednak zostawić przeciwmgielne, lub bez tak jak u R@fała ze względu na estetykę wykonania i montażu.