Sprężyny tylnego zawieszenia
Re: Sprężyny tylnego zawieszenia
Nie robiłem jeszcze tego w tym samochodzie,ale wydaje mi się że trzeba amor odkręcić i sprężyna powinna wyjść.Pozdr.
- milimetr58
- Klubowicz
- Rok: 2006
- Silnik: 2.0T
- Drugie auto: VelSatis 2.0T
Ja osobiście tego nie robiłem, robił to znajomy mój mechanik. Z tego co mi mówił, to tył jest o wiele gorzej wymieniać niż przód. Szczegółów niestety nie znam. Mogę jutro zadzwonić i się popytać.PIOTRBDG pisze:Jak wymienić tylne sprężyny? Ściągaczem nie mogę się dostać. Pytanie jak je ścisnąć albo co odkręcić żeby je wymienić? To zawieszenie jest tak zakręcone że brak mi pomysłów. Pozdrawiam
Waldek i Ewa
- KaMis
- Klubowicz
- Rok: 2002
Ściągacz talerzowy najlepiej na zwykłych sciagaczach za dużo zabawy.
-
- Forumowicz
No i sprężyny wymienione. Nie jest to aż takie trudne. Znalazłem link na YouTube https://youtu.be/0ci4ZVCTp8I prosta sprawa. Teraz belek w końcu się prezentuje. Jak się pogoda zmieni zrobię fotki. Dzięki za zainteresowanie tematem
- milimetr58
- Klubowicz
- Rok: 2006
- Drugie auto: VelSatis 2.0T
Ależ proszę bardzoPIOTRBDG pisze:No i sprężyny wymienione. Nie jest to aż takie trudne. Znalazłem link na YouTube https://youtu.be/0ci4ZVCTp8I prosta sprawa. Teraz belek w końcu się prezentuje. Jak się pogoda zmieni zrobię fotki. Dzięki za zainteresowanie tematem

Często bywam w Bydgoszczy, może przy okazji jakiś mały zlocik zrobimy?
Waldek i Ewa
-
- Forumowicz
Jestem jak najbardziej za. Serdecznie zapraszam do bdg.
Mnie spotkała wymiana z konieczności...
Potwierdzam, że ten sposób "z drutem" jest najprostszy
Wystarczy odkręcić amortyzator oraz łącznik stabilizatora i sprężyna "wchodzi" bez rozbierania reszty.
Potwierdzam, że ten sposób "z drutem" jest najprostszy

Wystarczy odkręcić amortyzator oraz łącznik stabilizatora i sprężyna "wchodzi" bez rozbierania reszty.
- Załączniki
-
- WhatsApp Image 2017-12-06 at 08.46.47.jpeg (381.02 KiB) Przejrzano 11531 razy
Mi pękły obie sprężyny z tyłu w przeciągu miesiąca. Właśnie zamówiłem 2 sztuki CS Germany za 127 zł/sztuka. Cena bajka, w porównaniu do Lesjofordsa - ok 250 zł/sztuka. Lesjo za to wsadziłem na przód ze względu na bezpieczeństwo - wiadomo. Natomiast tył tak czy siak zaraz siądzie (butla LPG w kole, plus koło w bagażniku) więc po co przepłacać 
Ktoś ma już u siebie zamontowane z tyłu sprężyny CS Germany? Jak się sprawują?
Co przy wymianie sprężyn może jeszcze wyjść na jaw, rozsypać się przy demontażu?
Z tak siedzącą dupą jeździłem 2 miesiące, jak myślicie czy amory jeszcze żyją?

Ktoś ma już u siebie zamontowane z tyłu sprężyny CS Germany? Jak się sprawują?
Co przy wymianie sprężyn może jeszcze wyjść na jaw, rozsypać się przy demontażu?
Z tak siedzącą dupą jeździłem 2 miesiące, jak myślicie czy amory jeszcze żyją?
Mój Velek właśnie dostał nowe sprężyny + 3,5 cm dystanse
przed wymianą między oponę a nadkole nie dało rady wsadzić nawet palca, teraz spokojnie cała dłoń, a w bagażniku jest pełnowymiarowy zapas i pół zbiornika LPG 50l. Na razie jestem zadowolony

- rafal1981
- Klubowicz
- Rok: 2007
- Silnik: 2.0 dCi
- Drugie auto: FORD TAUNUS TCIII2.0
A ja wlasnie dzis zamowilem te dystanse ,sprezyny zostaja na razie stare czyli oryginalne