CLiP - Czujniki ciśnienia w oponach
CLiP - Czujniki ciśnienia w oponach
Cześć, czy ktoś z Was wyłączał kiedyś czujniki ciśnienia za pomocą CLiP'a? Obecnie mam zaprogramowane dwa komplety kół: lato/zima. Chciałbym zdezaktywować jeden z kompletów. Potrzebuję praktycznej wskazówki od osoby, która już to robiła z sukcesem 

-
- Forumowicz
- Rok: 2007
- Silnik: 3.5 V6
Re: CLiP - Czujniki ciśnienia w oponach
Ja bawiłem się tymi ustawieniami - zmieniałem ręcznie numery czujników: viewtopic.php?f=11&t=722
Nie wiem czy w przedliftowej wersji jest tak samo.
W jakim celu chcesz zdeaktywować jeden z kompletów?
Zaprogramowane masz dwa komplety, ale aktualnie masz wybrany tylko jeden. Więc ten drugi automatycznie jest nieaktywny.
ps.
Poproś moderatora o przeniesienie wątku do "Felgi i opony", bo wydaje się bliższy Twojemu pytaniu
Zaprogramowane masz dwa komplety, ale aktualnie masz wybrany tylko jeden. Więc ten drugi automatycznie jest nieaktywny.
ps.
Poproś moderatora o przeniesienie wątku do "Felgi i opony", bo wydaje się bliższy Twojemu pytaniu

- milimetr58
- Klubowicz
- Rok: 2006
- Silnik: 2.0T
- Drugie auto: VelSatis 2.0T
W ustawieniach masz wybór "zimowe" i "letnie", wybierasz w zależności, które są właściwe i tak już zostaje na stałe. Ja to zrobiłem sobie zdjęcie telefonem numerów czujników odpowiednich do danego koła, żeby później można było je zmienić ręcznie w przypadku np. zamiany kół tył na przód.
Waldek i Ewa
A zamiast programować czujniki ręcznie można je po prostu wzbudzić. Albo wzbudzaczem (mam takowy) albo obniżając gwałtownie ciśnienie w oponie, ale to zadziała tylko na dobrej baterii w czujniku. W razie czego w Łodzi, służę pomocą.
-
- Rok: 2003
- Silnik: 2.0T
- Drugie auto: ESPACE IV
Witam.
Ja w swoim Espace mam wyłączone czujniki ciśnienia w kołach.
Wyłączasz je w pozycji UCH a następnie test bądź sprawdzanie ciśnienia w kołach.
Na desce rozdzielczej nie pojawiają się komunikaty o sprawdzeniu Ciśnienia w kołach a rysuneczek autka ma puste koła.
Ja w swoim Espace mam wyłączone czujniki ciśnienia w kołach.
Wyłączasz je w pozycji UCH a następnie test bądź sprawdzanie ciśnienia w kołach.
Na desce rozdzielczej nie pojawiają się komunikaty o sprawdzeniu Ciśnienia w kołach a rysuneczek autka ma puste koła.
CześćKrzysiek pisze: ↑23 cze 2018, 23:44 Ja bawiłem się tymi ustawieniami - zmieniałem ręcznie numery czujników: viewtopic.php?f=11&t=722
ps.
Poproś moderatora o przeniesienie wątku do "Felgi i opony", bo wydaje się bliższy Twojemu pytaniu![]()

Co do mojej chęci wyłączenia jednego kompletu czujników: powód jest banalny. Wyczerpała mi się bateria w jednym z kół i teraz cały czas informacja na pomarańczowo świeci mi po oczach w czasie jazdy

-
- Forumowicz
- Rok: 2007
- Silnik: 3.5 V6
W takim razie wyłącz czujniki przy obecnym komplecie kół, tak jak napisał Florian2586 powyżej.jurand78 pisze: ↑24 cze 2018, 15:23 Co do mojej chęci wyłączenia jednego kompletu czujników: powód jest banalny. Wyczerpała mi się bateria w jednym z kół i teraz cały czas informacja na pomarańczowo świeci mi po oczach w czasie jazdyW drugim komplecie kół swego czasu dokupywałem komplet nowych czujników i te powinny działać jeszcze kilka lat. Dlatego nie chciałbym rezygnować z tych nowszych i nadal wyświetlać z nich informacje.
Gdy założysz drugi komplet kół, włącz je ponownie i wpisz numery nowych czujników (lub jeśli masz je już wpisane jako lato/zima to wystarczy zmienić aktualny komplet w ustawieniach np. z lato na zima).