Problem z czytnikiem karty - dziwne zachowanie
-
- Forumowicz
- Rok: 2006
- Silnik: 2.0T
- Drugie auto: Seicento Young '99
Problem z czytnikiem karty - dziwne zachowanie
Witam. Mam mały problem od kilku dni a dokładnie po zgaszeniu auta i wyjęciu karty radio i ekran się nie wyłącza ani też blokada kierownicy się nie załącza. Panel klimy gaśnie. Radio się wyłącza dopiero po kilku sekundach lub po ponownym włożeniu karty i wyciągnięciu. Co to może być?
Drugi problem jest taki, że po włożeniu karty zawsze naciskałem raz guzik start i auto samo odpalało a teraz muszę przytrzymać aż odpali.
Drugi problem jest taki, że po włożeniu karty zawsze naciskałem raz guzik start i auto samo odpalało a teraz muszę przytrzymać aż odpali.
- milimetr58
- Klubowicz
- Drugie auto: VelSatis 2.0T
Re: Problem z czytnikiem karty - dziwne zachowanie
Do naprawy języczek w czytniku karty.
Waldek i Ewa
- chrisfox
- Forumowicz
- Rok: 2005
- Silnik: 3.5 V6
- Drugie auto: Renault Safrane 2,5
Zapytam tylko z ciekawości. W polifcie też jest słynny języczek? Chyba tu na forum było, że w poliftowym czytniku go nie ma. U mnie stanowczo nie ma czegoś takiego, jak wkładanie karty do 1 oporu (a to chyba to). Inna rzecz, że w ogóle z czytnika nie korzystam.
- milimetr58
- Klubowicz
W polifcie jest języczek, jeśli auto nie ma funkcji HF. Ja nie mam tej funkcji, mam polifta i jest otwór w karcie i języczek w czytniku.
Waldek i Ewa
-
- Forumowicz
- Drugie auto: Seicento Young '99
Faktycznie to był języczek. Naprawiłem ale nie było łatwo ponieważ nigdzie nie znalazłem tego języczka. Musiałem coś wykombinować i dosztukować.
- chrisfox
- Forumowicz
Dziękuję, nie miałem pojęcia. Trochę macie lepiej (bezpieczniej) a trochę gorzej.milimetr58 pisze: ↑07 cze 2018, 19:19 W polifcie jest języczek, jeśli auto nie ma funkcji HF. Ja nie mam tej funkcji, mam polifta i jest otwór w karcie i języczek w czytniku.
- milimetr58
- Klubowicz
Krzysiu, dla mnie to obojetne, ważne, żeby działało. Jak się języczek ułamie, to sklei się i już. Na pewne rzeczy nie mamy wpływu. Co do HF, to teraz strach się bać, bo już kradną auta "na walizkę". Ostatnio spod domku jednorodzinnego wyjechali autem skradzionym tą metodą. Właściciele opublikowali film na portalu społecznościowym z momentu kradzieży, mieli monitoring i na drugi dzień auto się odnalazło w nienaruszonym stanie.
Waldek i Ewa
- KaMis
- Klubowicz
- Rok: 2002
https://keylessprotector.com/pl/ możesz zasugerować takie urządzenie, jak bym miał nową fure to bankowo bym kupił.
- chrisfox
- Forumowicz
Ja w swoich poprzednich Renault miałem prosty dodatkowy immobilizer. Malutki breloczek noszony przy sobie, zasięg nadajnika kilka metrów. Jeśli wysiadłem z samochodu i kawałek się oddaliłem, po minucie odcinał paliwo. Wiem, że ponoć jakieś tam europejskie przepisy - i co z tego
Prywatne, niefabryczne, tanie, skuteczne.

-
- Forumowicz
- Drugie auto: Jaguar x300 4.0
Chris, bez kitu, ale ja bym nie zaryzykował. W czasie jazdy bateria ci pada i odcina pompę.