Wyczyszczenie plastików
-
- Forumowicz
- Rok: 2006
- Silnik: 2.0T
- Drugie auto: Seicento Young '99
Wyczyszczenie plastików
Witam. Czy ktoś z Was czyścił plastiki z tego czegoś co się tak klei? Myślałem, że to brud i chciałem wyczyścić ale się nie udało. Jakim środkiem najlepiej to potraktować? Myślę nad wyciągniecie tego elementu i zmyć tą niby gumę bo pod spodem jest gładkie i będzie lepiej wyglądało.
- milimetr58
- Klubowicz
- Drugie auto: VelSatis 2.0T
Re: Wyczyszczenie plastików
Bartek, jak Ci mówiłem, najlepiej to pomalować, tylko dowiem się jaką dokładnie farbą i jak to zrobić. Później zrobię fotkę w aucie żony i zobaczysz jak to wygląda. Pozdrawiam
Waldek i Ewa
-
- Forumowicz
No ale najpierw chyba trzeba by było pozbyć się tej gumy
- Magister
- Klubowicz
- Rok: 2009
- Drugie auto: Renault Laguna 2.0
Też to malowalem. Nie lakierem lecz gumą w sprayu. Starą gumę zdarłem/zmyłem rozpuszczalnikiem....straszne cholerstwo.
- rafal1981
- Klubowicz
- Rok: 2007
- Silnik: 2.0 dCi
- Drugie auto: FORD TAUNUS TCIII2.0
Zobacz w mojej galerii ja pomalowalem to na czarny akryl w połysk ładnie schodzi ta guma zapachem samochodowych tylko nie pamietam nazwy wystarczy polać i poczekać
- sasio
- Administrator
- Rok: 2002
U mnie tez była tragedia ale pomalowane w kolor i jest okey. Zdejmiesz to za pomocą dowodu osobistego, później zmywacz i malowanie w kolor
VelSatisem się nie jeździ.
VelSatisem się podróżuje!
- milimetr58
- Klubowicz
- Drugie auto: VelSatis 2.0T
Szkoda dowodu, lepiej złotą kartą VISAsasio pisze:U mnie tez była tragedia ale pomalowane w kolor i jest okey. Zdejmiesz to za pomocą dowodu osobistego, później zmywacz i malowanie w kolor

Waldek i Ewa
Sasio, masz gdzieś zapisane na jaki kolor/oddzień to malowałeś? Ty chyba dobierałeś coś zbliżonego w lakierni?
- sasio
- Administrator
- Rok: 2002
Z kolorem jest ciężko bo miałem to na dekielku od farby. Ogólnie wymontowalem ramke radia i pojechałem do lakiernika co dobiera farby z palety RM (producent).
Ogólnie poprzedni właściciel zdjął gumę do kolego koloru, nie kleiło się ale wyglądało dziwnie.
Ogólnie poprzedni właściciel zdjął gumę do kolego koloru, nie kleiło się ale wyglądało dziwnie.
VelSatisem się nie jeździ.
-
- Forumowicz
Dzisiaj się trochę pomęczyłem z tym. Zdarłem tą gumę kartą co było katorgą. Nie chciałem zmywać żadnym rozpuszczalnikiem itp aby nie zszedł kolor. Po zeskrobaniu wymyłem ten plastik płynem do naczyń i delikatnie szorowałem gąbką do naczyń ale tą szorstka stroną. Na razie efekt mnie zadowala. Są oczywiście jakieś smugi ale nie mogłem już doczyścić. Kiedyś to pomaluje