Gabrielo Velsatis
-
- Forumowicz
- Rok: 2005
- Silnik: 2.0T
- Drugie auto: Renault Megane RS
Re: Gabrielo Velsatis
Przedstawiam moją przygodę z Renault. A zaczeło się od Renault megane I classic z silnikiem 1.6 8V moc 75/km,kupione z przebiegiem 89tyś/km. Megane służyła mi bez awaryjnie przez ponad 5 lat. Wkład finansowy przekładał się i zarazem kończył na wymianie rozrządu,wymianie filtrów i oleju,oraz zakupie kompletu opon zimowych.
Drugim autem była jakże nie zawodna Renault laguna II silnik 1.8 16V o mocy 120/km,kupiona z przebiegiem ponad 98tyś/km. Autko eksplatowałem ponad 4 lata i oprócz paliwa inwestycja była w rozrząd,w pompę wspomagania kierowniczego,wymiana kompletu, tarcz i klocków hamulcowych (orgi), wydatek na dwa komplety opon lato-zima,oraz zakup felg alu po lifcie i ich renowacja i malowanie proszkowo. .A obecnie jakie mam Renault,to wiecie z powyższych postów - chrisfox
- Forumowicz
- Silnik: 3.5 V6
- Drugie auto: Renault Safrane 2,5
No proszę, koloru blachy prawie nie zmieniałeś. To się nazywa konsekwencja. Nie to, co ja. Moje samochody były w kolejności: zielony, niebieski (przelakierowałem Tarpana), czerwony, granatowy, czarny... i teraz beżowa angora
-
- Forumowicz
Chrisfox w różnych barwach auta,to i kolorowe życie. Według mnie to plus. Megane chciałem z silnikiem diesla,ale albo miały kosmiczne przebiegi,albo okrutnie zmęczone życiem, a jeszcze inne po wypadkowe. Więc jak zobaczyłem tą w jakim jest stanie i jaki ma przebieg,kupiłem benzyniaka i to był strzał w 10-kę. Do srebnego koloru się przyzwyczaiłem,więc lagunę też chciałem w tym kolorze no i oczywiście w benzynce. Ale oczywiście był problem. Jak był nie duży przebieg,to auto było po wypadkowe,lub po kolizyjne. Jak było w całości,to było ze sporo cofniętym przebiegiem. Auta szukałem ponad rok,aż trafiłem na auto,które spełniło moje oczekiwania. A kolor MV 190 nie stanowił żadnego najmniejszego problemu,Wręcz bardzo mi się podobał. A w velku nie decydował kolor tylko stan techniczny auta i udokumentowana historia i faktury.
- chrisfox
- Forumowicz
- Drugie auto: Renault Safrane 2,5
Oj, u mnie też nie kolor decydował
-
- Forumowicz
Oto kilka aktualności z użytkowania Vel Satisa oraz Renault Megane w akcji z Velkiem
Naklejka klubowa powędrowała na tylną szybę i nie tylko . Wspólna sesja . No i megane,która należy do syna . -
- Administrator
- Rok: 2007
Mogliście powiedzieć, że jesteście na Koninie to podjechałbym do zdjęć
-
- Forumowicz
-
- Forumowicz
Renowacja felg. Oto stare felgi.
A tak wyglądają po piaskowaniu i malowaniu proszkowym-kolor srebny z brokatem.
Prezentacja
A tak wyglądają po piaskowaniu i malowaniu proszkowym-kolor srebny z brokatem.
Prezentacja
- rafal1981
- Klubowicz
- Rok: 2007
- Silnik: 2.0 dCi
- Drugie auto: FORD TAUNUS TCIII2.0
Bardzo ladnie sie prezentuja
-
- Forumowicz