Na forum Infiniti mówią wprost że jeśli silnik chodzi na benzynie to nie zdarzyło się jeszcze aby konieczna była regulacja. Ja nalatane mam 280kkm, wraz z nadejściem chłodów odgłosy osłabły, niemal zniknęły i zastanawiam się czy to nie wkład katalizatora bo do takich postów na forum Nissana też dotarłem. Póki co czekam na rozwój sytuacji, regulacja zaworów w naszym przypadku to dobrych kilka tysięcy pln...
[3.5v6] Regulacja zaworów
Re: [3.5v6] Regulacja zaworów
-
- Forumowicz
- Rok: 2007
- Silnik: 3.5 V6
Ja też czytałem, że to nie jest mały wydatek, dlatego nie śpieszy mi się z tym uszczupleniem portfela.
Po czym poznać, że zawory wymagają regulacji? Jakiś charakterystyczny dźwięk pracy silnika? Czy jeszcze w inny sposób?
Po czym poznać, że zawory wymagają regulacji? Jakiś charakterystyczny dźwięk pracy silnika? Czy jeszcze w inny sposób?
-
- Administrator
- Rok: 2007
- Silnik: 3.5 V6
Z reguły po dźwięku silnika, jest odczuwalnie głośniejszy
. Znalazłem filmik który w miarę dobrze przedstawia dźwięk rozregulowanych zaworów: https://www.youtube.com/watch?v=f4cUolLuMBU Forum infinity jest ogólnie sporym bankiem wiedzy jeżeli chodzi o vq35de, wiele razy się posiłkowałem ichniejszymi informacjami.