dziś rano dostałem maila o takim oto tytule: "Przekroczenie dopuszczalnego progu obciążenia przez konto hotingowe".
Oczywiście spodziewałem się takiej wiadomości, chociaż przyznam, że nie tak szybko

Firma hostingowa dała nam 2 tygodnie na rozwiązanie problemu, oczywiście nierealne jest to, żeby poprawiać skrypty forum do tego stopnia aby hosting był zadowolony. Przyszedł więc czas na przejście na VPS'a. I tu zwracam się z prośbą o Waszą pomoc. Coś tam jeszcze zostało z poprzedniej zbiórki (jakieś 80 zł chyba, muszę dopytać Sasia). Ja osobiście z własnej floty płacę za domenę. Moja propozycja jest taka: niech się zgłosi 12 osób które zadeklarują się, że zapłacą za 1 miesiąc w roku za dobrego VPS'a. Dzięki temu unikniemy mozolnej zbiórki jak poprzednio, wpłacania nie wiadomo komu, rozliczania się z pozostałej kasy etc.
Znalazłem takie oto oferty (firma w której od lat mam wykupione jakieś usługi więc jest wiarygodna):
- 100GB HDD, 4GB RAM, 3x2.4 CPU - 42 PLN brutto / miesąc
- 150GB HDD, 8GB RAM, 4x2.4 CPU - 66 PLN brutto / miesąc
Wydaje mi się, że 1 opcja spokojnie wystarczy, z większych plików już nic nie ładujemy (największe są mapy, ale one już są). Jak uzbiera się lista "darczyńców" to w mogę wykupić taką usługę, skonfigurować system na serwerze i przenieść forum. Fajnie jeżeli by się udało to zrobić do końca tygodnia, wtedy w weekend będę miał czas i mogę to zrobić.
Liczę na szybki odzew! Jeżeli już się ktoś zdecyduje proszę dopisywać się pod tym postem. Proszę tylko o świadome decyzje. Zakładamy, że bierzemy opcje za 42 PLN.