Wiec do rzeczy...
Podczas zakupu nie działało opuszczenie szyby prawy przód(drzwi pasażera) i oświetlenie drzwi reszta szyb i oświetlenia dział(myślę kupi się silnik wymieni i będzie działać) jakie było moje zaskoczenie jak zdjąłem boczek a tam szyba podparta na kawałku blachy by się nie opuściła i całkowicie wymontowany cały mechanizm podnoszenia szyb

Wiem również ze drzwi były wymieniane ale o tym akurat byłem poinformowany przed zakupem.
Więc zamówiłem z allegro mechanizm podnoszenia szyb przyszedł ja do samochodu i znowu nic gdyż przyszedł z podłączeniem na 29pin a ja mam wtyczkę na 6 poszukałem i znalazłem sam silnik z wyjściem na 6 pinów podłączam silnik pod kostkę włączam napięcie wciskam przycisz i silnik nie kręci słychać tylko stuknięcie ale nie kręci demontuje podłączam na krótko sam silnik i działa sprawdzam prąd na kostce jest a silnik nadal nie chce kręcić...
I nasunęły mi się następujące sugestie...
Czy podczas wymiany drzwi nie zostały zamontowane drzwi z inną wiązką niż powinny ??? Tzn powinna być wiązka z wtykiem do szyb 29pin a jest 6pin jak to można rozpoznać???
Czym różni się ten moduł 29 piniowy i za co odpowiada ??? od tego 6 pinowego???
i w sumie najważniejsze jak i gdzie mogę sprawdzić jak powinna być wiązka w drzwiach pasażera z przodu???od czego było to zależne???
Czemu nie działa podświetlenie drzwi żarówka sprawna ???
Liczę na każdą pomoc w temacie...