Seryjne radioodtwarzacze i głośniki
- Tygrysek26
- Forumowicz
- Rok: 2003
- Silnik: 2.2 dCi
Re: Seryjne radioodtwarzacze i głośniki
Tak aczkolwiek jak dla mnie największą trudnością było pociągnięcie + z akumulatora żeby to wyglądało ładnie 

Mi to zwisa bo mam Vel Satisa 

-
- Forumowicz
- Rok: 2005
- Silnik: 2.0T
- Drugie auto: Renault Megane RS
W moim velku audio jest oryginalne i na prawdę dobrze sobie radzi. Jestem bardzo wrażliwy na jakieś dźwięku wydobywanego z odtwarzanej muzyki. Czy to jest muza z przystanku.Woodstock,czy z filharmonii to jest ok. Nie wiem czym to jest spowodowane. Czy tym, że audio jest dobrze ustawione. Czy tym, że poprzedni właściciel nie katował głośników .
- Tygrysek26
- Forumowicz
- Rok: 2003
- Silnik: 2.2 dCi
Ja gdy wymieniałem swoje to membrany były strasznie sparciale i ledwo co się trzymały głośnika.
Mi to zwisa bo mam Vel Satisa 

- rafal1981
- Klubowicz
- Rok: 2007
- Silnik: 2.0 dCi
- Drugie auto: FORD TAUNUS TCIII2.0
Ja od kiedy wymieniłem głośniki w przednich drzwiach założyłem dodatkowe głośniki na tylną półkę i do bagażnika zamontowalem subwoofer aktywny to dopiero zaczęło to jakoś grać chciałbym jeszcze dodatkowo wygluszyc wnętrze
- sasio
- Administrator
- Rok: 2002
- Silnik: 2.0T
Co ciekawe, w nowych autach Renault poszło po rozum do głowy, ale do Awdi czy VieśWagena mu dużo brakuje.
Zaczęto montować głośniki do drzwi, a nie do boczków, wykorzystano otwory bassreflex i nawet fajnie to gra.
Zaczęto montować głośniki do drzwi, a nie do boczków, wykorzystano otwory bassreflex i nawet fajnie to gra.
VelSatisem się nie jeździ.
VelSatisem się podróżuje!
VelSatisem się podróżuje!
-
- Forumowicz
- Silnik: 3.5 V6
Ja własnie dzisiaj wymienilem głosniki z serii na mb quart 130. Stare były sparciałe. Ale dołu jak nie było tak nie ma. Nie wymagam wiele, ale suzuki xl7 z 2005 ma 100 razy lepsze dolne pasmo na seryjnym clarionie i seryjnych głośnikach.
Znalazłem aktywny subwoofer pioneera, mały gabarytowo, zmieści się pod siedzeniem. Głośnik 200mm. Żeby tylko trochę lepiej było, bo skrzyń nie zamierzam montować. Muszę tylko znaleźć kabel tylnego głośnika.
A czy amplituner po wyjęciu z ramki w schowku pokaże mi jakieś wyjście do podłączenia aux? Albo czy można z tego wzmacniacza jakoś podać sygnał na ten subwoofer? Zielony jestem w temacie, tyle co poczytałem ale dużo napisane i różne opinie. Zasilanie chcę dać z zapalniczki.
Znalazłem aktywny subwoofer pioneera, mały gabarytowo, zmieści się pod siedzeniem. Głośnik 200mm. Żeby tylko trochę lepiej było, bo skrzyń nie zamierzam montować. Muszę tylko znaleźć kabel tylnego głośnika.
A czy amplituner po wyjęciu z ramki w schowku pokaże mi jakieś wyjście do podłączenia aux? Albo czy można z tego wzmacniacza jakoś podać sygnał na ten subwoofer? Zielony jestem w temacie, tyle co poczytałem ale dużo napisane i różne opinie. Zasilanie chcę dać z zapalniczki.
-
- Forumowicz
Coś takiego: PIONEER TS-WX130EA SUBWOOFER

-
- Forumowicz
Lub to: KENWOOD KSC-SW11 SUBWOOFER
nie wiem jak gra, ale napewno dołu doda to kompletu.
- rafal1981
- Klubowicz
- Silnik: 2.0 dCi
- Drugie auto: FORD TAUNUS TCIII2.0
Zobaczcie sobie w mojej galeri jest tam zdjecie subwoofera Kenwood aktywny bardzo fajnie gra jest calkiem maly