samochód odpala, wygląda że wszystko jest ok, ale wystarczy że dodam troszkę gazu i dzieją się dziwne rzeczy. wyłaczają się panele radia i klimatyzacji (wygląda to tak jakby od nowa się załączały po odpaleniu silnika) samochód nie reaguje na pedał gazu. jak już system się przeładuje to przez chwilę jest ok, dodaję gaz i mam powtórkę z rozrywki. silnik pracuje cały czas, mogę jechać (bez gazu) do przodu i do tyłu, komputer nie wyświetla żadnych błędów.
może ktoś ma jakiś pomysł co to może być?
reset komputera po dodaniu gazu
-
- Administrator
- Rok: 2003
- Silnik: 2.0T
Re: reset komputera po dodaniu gazu
To az nudne co powiem ale... Jakie sa bledy? Musimy od czegos zaczac...
tak jak napisałem, komputer vela nie wyświetla żadnych błędów a obd będę mógł podłączyć dopiero w poniedziałek
-
- Administrator
- Silnik: 2.0T
No o OBD mi chodzi. Tylko znowu powtarzajac sie... Zeby to nie byly bledy zczytane jakims syfem na bluetooth bo to zazwyczaj sa nieistniejace bledy 

-
- Forumowicz
- Rok: 2006
- Silnik: 3.5 V6
Sprawdz ładowanie
-
- Forumowicz
- Silnik: 3.5 V6
Ja tak miałem jak padł mi regulator napięcia no i przy okazji zregenerowałem alternator. Objawy to po dodaniu gazu auto szarpało, klima nie działała nie można opuścić szyb. Parę tygodni przed awarią zauważyłem że wyświetlacz między zegarami i panel klimy delikatnie przygasał teraz tego nie mam po naprawie. Myślę że pomogłem
puszkin7 - miałeś rację, wariowało napięcie, ja wstawiłem nowy alternator i wszystko jest ok