Klamki
-
- Forumowicz
- Rok: 2003
- Silnik: 2.0T
- Drugie auto: Scenic 1.6 2002 PL
Klamki
Czy ktoś miał problem z odchodzącą powłoką klamek? Klamki z prawej strony u mnie mają przetarcia, do tej pory mi to nie przeszkadzało, ale najpierw żona rozwaliła palec, a później ja. Odchodzący lakier jest jak żyletka i przecina wszystko. Na szybko klamki owinąłem izolacją, a palce plastrem
. Klamki wymienić czy też ponownie lakierować, jeśli tak to czym. I jak zdemontować klamkę.

- Załączniki
-
- klamka.jpg (115.19 KiB) Przejrzano 3973 razy
- rafal1981
- Klubowicz
- Rok: 2007
- Silnik: 2.0 dCi
- Drugie auto: FORD TAUNUS TCIII2.0
Re: Klamki
Mam to samo u siebie zastanawiam się żeby je pomalować.malowalem kiedyś w lagunie podkład akrylowy baza i bezbarwny nic złego się nie działo z nimi
-
- Forumowicz
- Rok: 2003
- Drugie auto: Scenic 1.6 2002 PL
Na alle znalazłem nakładki jednak chyba tematu nie rozwiązują bo urażający element pozostaje na wewnętrznej krawędzi klamki. Pozostaje chyba wymiana samej klamki, tylko na ile jest ona pracochłonna.
-
- Forumowicz
- Rok: 2005
- Drugie auto: Renault Megane RS
baner otwierasz drzwi,na wysokości klamki masz zaślepkę,którą wyciągasz i masz dostęp do śrubki,którą wykręcasz. Następnie wyciągasz tą mniejszą część klamki pociągając do siebie. Łapiesz za klamkę i pociągasz ja w to wolne miejsce i po chwili klamka jest w ręku. Montaż w odwrotnej kolejności.