Carminat 8000 a dvbt?
-
- Forumowicz
- Rok: 2002
- Silnik: 2.0T
Carminat 8000 a dvbt?
Mam pytanie odnośnie wyświetlacza od nawigacji czy idzie podlaczyc dvbt? Jeśli tak to jak i jaki jest tego koszt? Pozdrawiam
- sasio
- Administrator
Re: Carminat 8000 a dvbt?
Da się, jak to nie wiem.
Koszt 1000zl
Koszt 1000zl
VelSatisem się nie jeździ.
VelSatisem się podróżuje!
-
- Administrator
- Rok: 2003
A ja wiem bo juz od dawna mam kamerke i DVB-T (nawet androida przez chwile mialem
).
Nie bede tutaj opisywal jak to zrobic bo dzis juz gotowy modul mozna kupic w cenie nizszej niz mnie wyniosla samorobka
Co potrzebne:
- modul / konwerter / przejsciowka (czy jak to inaczej tam nazwac): 250 zl
- tuner: 100 zl
- antena: 10 - 100 zl
- kamera cofania: 100 - 200 zl
Pracy przy tym jest na jedno popoludnie
Dodam tylko ze kamera to fajny bajer, czasami pomaga (ale raczej nie za czesto, za to extra wyglada jak chcemy dla szwagra pokazac jaki wypas mamy). DVB-T podczas jazdy na obszarach oddalonych od nadajnika praktycznie w ogole nie dziala (podczas postoju raczej tez nie, chyba ze walniemy na dach jakas antene kierunkowa)
Ja smigam po Wawie wiec nawet jak jade calkiem dobrze to odbiera (ale nadajnik mam na komunistycznym PKiN a smigam wkolo niego
). Poza kamerka i DVB-T nic do tego wiecej sensownego podpiac sie nie da, wyswietlacz ma bardzo slabe parametry i ma problem zeby odtworzyc sensowniejsze zrodlo obrazu.

Nie bede tutaj opisywal jak to zrobic bo dzis juz gotowy modul mozna kupic w cenie nizszej niz mnie wyniosla samorobka

Co potrzebne:
- modul / konwerter / przejsciowka (czy jak to inaczej tam nazwac): 250 zl
- tuner: 100 zl
- antena: 10 - 100 zl
- kamera cofania: 100 - 200 zl
Pracy przy tym jest na jedno popoludnie

Dodam tylko ze kamera to fajny bajer, czasami pomaga (ale raczej nie za czesto, za to extra wyglada jak chcemy dla szwagra pokazac jaki wypas mamy). DVB-T podczas jazdy na obszarach oddalonych od nadajnika praktycznie w ogole nie dziala (podczas postoju raczej tez nie, chyba ze walniemy na dach jakas antene kierunkowa)

- sasio
- Administrator
Właśnie miałem Ciebie pytać o ten tuner, w myśl jadę na wakacje do Chorwacji, fajnie coś obejrzeć ale w sumie chyba lepiej telefon na miejsce nawi, i puścić film.
Ostatni motyw to doposażenie Vela w TV tylne ale temat utopia ze względu na brak części
Ostatni motyw to doposażenie Vela w TV tylne ale temat utopia ze względu na brak części
VelSatisem się nie jeździ.
-
- Administrator
Ja tylne DVD tez mam (znalazlem na szrocie i wsadzilem do siebie). Tylny wyswietlacz jest oczywiscie duzo lepszej jakosci i ciagnie bez problemu wysokie rozdzielczosci, ale uzylem tego z raz w zyciu. Ja osobiscie na wiosne mam plan aby wywalic Carminata, w miejsce klawiatury nawigacji dac zwykly wyswietlacz od radia a w miejsce wyswietlacza Carminata dac dobrej jakosci wyswietlacz 5 cali (juz zamowilem na dalekim wschodzie, paczka w drodze) i podlaczyc do tego Miracast'a (tak aby sobie rzucac obrac z telefonu, glownie Yanosik i Google Maps).
Zobaczymy jak wyjdzie, jak bedzie sensownie dzialac to zrobie manuala 

-
- Forumowicz
A jak wygląda sprawa z podłączeniem tel jest taka opcja?
-
- Administrator
Tzn? Co dokladnie chcesz podlaczyc, zebyjak to dzialalo?
-
- Forumowicz
Chodzi mi konkretnie czy jest tam opcja zestawu glosnomowiacego. Przy lustrku mam jakiś plastik niewiem do czego on jest ale jakiś fabryczny. Mam ten samochód dosłownie 2 tyg. I jestem trochę zielony. W radiu jest jakaś opcja aux do czego ona jest?
-
- Administrator
Przed liftem nie ma zestawu glosnomowiacego. Mozna bylo w salonie dokupic zestaw pod konkretny model telefonu z tamtych czasow (jakies Nokie, Sony Ericsson), i to wlasciwie tyle bo dzis juz opcja zupelnie nieprzydatna. Po lifcie jak ktos ma nawigacje to zestaw jest i dziala calkiem dobrze
Opcja AUX fabrycznie sluzyla tylko i wylacznie do opcjonalnego DVD na tylnej kanapie
Mozna bez problemu zrobic sobie wejscie jack i puszczac muzyke np. z telefonu. Ja u siebie zalozylem sobie zestaw glosnomowiacy Nokia CK-200, jestem z niego bardzo zadowolony i polecam kazdemu kto ma potrzebe dzwonienia podczas jazdy 

-
- Forumowicz
A gdzie sie wpiac pod ten aux żeby zrobić wyjście jack?