Reflektor Bi-xenonowy
Reflektor Bi-xenonowy
Czy ktos przerabial oryginalne lampy na Bi-xenon ? Chodzi mi o zmiane soczewki na taka z przeslona. Kupilem lampy ale nadaja sie tylko na doswiadczenia i chcialbym sprobowac zmienic soczewke.
- rafal1981
- Klubowicz
- Rok: 2007
- Silnik: 2.0 dCi
- Drugie auto: FORD TAUNUS TCIII2.0
Re: Reflektor Bi-xenonowy
przerabia kolega ''maestro'' Arek ma te reflektory w swoim Velku
Jakies fotki tych lamp, ma ktos, cos ?
- Tombog
- Klubowicz
- Rok: 2002
- Silnik: 3.5 V6
- Drugie auto: R25, R25, R25, E3
Chodzi Ci o taki manewr? http://velsatis.com.pl/viewtopic.php?f=10&t=318
Nie da się wyjąć klosza żarówki.
Bardziej bym sie skupil na wymianie calej soczewki, wstawic soczewke bi-xenonowa w miejsce soczewki xenonowej.Tombog pisze:Chodzi Ci o taki manewr? http://velsatis.com.pl/viewtopic.php?f=10&t=318
- Tombog
- Klubowicz
- Silnik: 3.5 V6
- Drugie auto: R25, R25, R25, E3
Rozumiem ale nie można wyjąć tego z reflektora. Chyba, że odklejając jakoś czoło lampy i wtedy wyjmiesz całe wnętrze. Od tyłu nic nie wyjdzie.
Oki, gotowy jestem na rozciecie tylnej czesci reflektora ( pozniej spawanie,klejenie na goraco ) i wymiane soczewki, rozklejanie calego reflektora wiaze sie z pozniejszym parowaniem lampy czyli... mija sie z celem
.

- sasio
- Administrator
- Silnik: 2.0T
Nie koniecznie musi parowac.
Co więcej częściej w autach typu Vel czy Laguna spotykam się z parowaniem lamp zwiazanym z ich szczelnościa,np.w lampie jest ciepło, a na zewnątrz minus. Odpowiedniki niby coś dają ale nie zawsze, pomaga otworzenie delieków.
Co więcej częściej w autach typu Vel czy Laguna spotykam się z parowaniem lamp zwiazanym z ich szczelnościa,np.w lampie jest ciepło, a na zewnątrz minus. Odpowiedniki niby coś dają ale nie zawsze, pomaga otworzenie delieków.
VelSatisem się nie jeździ.
VelSatisem się podróżuje!
VelSatisem się podróżuje!
- rafal1981
- Klubowicz
- Rok: 2007
- Silnik: 2.0 dCi
- Drugie auto: FORD TAUNUS TCIII2.0
Dzwoń do" maestro" On to zrobił odkleja przód. Lampy BUKA ma w swoim Velu założone te lampy
przerabiałem i jestem zadowolony , mam bi-xenona z jakiegoś modelu lexusa , soczewka ma 2,5 cala D2S , zamontowałem , lampy przy okazji zrobiłem ciemne w środku. Lampe rozkleiłem od zewnątrz opalarką , ale z głową nie za blisko, nic nie paruje zrobił już na tym projekcie własnego pomysłu ponad 10 tys km , bardzo fajnie świeca na drogowych bo wtedy pracują 4 źródła światła. może jeszcze mam gdzieś fotki jak znajde to podrzucę.
VelSatis 2.2 DCI 180PS 380NM ( chip) 2004r. Fiat Scudo 1.9 TD 95r. Honda Accord V Aerodeck 2.0 LPG 95r.