Woda z przodu na wycieraczce
-
- Forumowicz
- Rok: 2005
- Silnik: 2.0T
- Drugie auto: Renault Megane RS
Re: Woda z przodu na wycieraczce
piopsz jeden z powodów może być taki jak jest opisany przez kolegę sasio. Wybierz temat Nadwozie i wnętrze,a następnie otwory techniczne małe ostrzeżenie-masz szczegółowy opis. A druga przyczyna to mogą być zapchane odpływy pod podszybiem. Musisz zdemontować ramiona wycieraczek i osłony plastikowe podszybia. Oto schemat co masz zdemontować na podszybiu następujące numery-1,2,3,4,5 i 6. Nim rozkręcisz podszybie to masz po bokach otwierane kratki. Otwórz i zobacz czy masz w głębi syf w postaci liści,błota,mułu itp.
- Tygrysek26
- Forumowicz
- Rok: 2003
- Silnik: 2.2 dCi
Już to przerabiałem. Powód zapchany odpływ. Z racji tego że mój vel nocuje pod chmurką było tam pełno liści i innych niepotrzebnych rzeczy Mechanik za 50 zł przepchał i problem znikł na zawsze.
Czytając schemat wyżej wyczytałem że trzeba zdjąć ramiona wycieraczek ale z tego co pamiętam mój mechanik robił to bez tego.
Czytając schemat wyżej wyczytałem że trzeba zdjąć ramiona wycieraczek ale z tego co pamiętam mój mechanik robił to bez tego.
Mi to zwisa bo mam Vel Satisa
-
- Forumowicz
- Rok: 2005
- Drugie auto: Renault Megane RS
Tygrysek26 można nie zdejmować ramion wycieraczek ,ale wtedy nie zdejmiesz plastikowych osłon podszybia .Tylko te boczne kratki techniczne. No i wtedy jest kiepskie dojście . Jak chcesz zrobić dobrą robotę, to musisz,to wszystko zdemontować. To trochę tak jak byś miał np. odkurzać w aucie przez otwarte okno,a nie przez otwarte drzwi. Da się? Da.
- Tygrysek26
- Forumowicz
- Rok: 2003
- Silnik: 2.2 dCi
Niby tak ale u mnie problem się rozwiązał po takim zabiegu.
Mi to zwisa bo mam Vel Satisa
-
- Forumowicz
- Rok: 2006
- Silnik: 3.5 V6
- Drugie auto: Jaguar x300 4.0
Czy te wloty są tak jakby w głębi, z tyłu za wycieraczkami. Wchodzą w kierunku błotników w dół do nadkola?
- sasio
- Administrator
- Rok: 2002
Tak, takie rurki
VelSatisem się nie jeździ.
VelSatisem się podróżuje!
VelSatisem się podróżuje!