Sati
-
- Administrator
- Rok: 2003
- Silnik: 2.0T
Re: Sati
Kolego @rafal1981, zeby to dzialalo w Velku po lifcie musisz kupic kamerke (ceny od 35 zl za uniwersalny model do okolo 100 za taki jak u kolegi @Sati pasujacy w miejsce lampki od oswietlenia tablicy rej.) + 3x goldpin (nie wiem, pewnie ze 2 gr bo to sprzedaja w paskach po 100 sztuk za 20 gr) + 4 szybkozlaczki (2 zeta?) + gniazdo na kabel typu RCA (popularny zenski cinch za 1 zl) + pare metrow kabla (tu w zaleznosci jak bardzo porzadnie chcesz to zrobic, powiedzmy 10 zl). Chyba tyle... Niedlugo bede to robil u brata w Lagunie 2 ph2 ktory ma taka sama navi jak w Velku po lifcie (czyli Carminat DVD) to zrobie z tego manual i dopisze jak i gdzie to podpiac dokladnie u nas.
Jezeli chodzi o przedlift to juz w ktoryms temacie pisalem ze potrzebny jest konwerter za 250 PLN + kamera ta co wyzej + troche kabla i szybkozlaczki (jak widac cena w stosunku do polifta w zasadzie wzrasta o ten konwerter). Uprzedzajac pytania konwerter produkuje kolega "woszu" do ktorego namiar moge przeslac w wiadomosci prywatnej (celowo nie wpisuje tu jego maila nie dlatego ze to tajemnica ale po forum chodza boty ktore zbieraja rozne maile i potem taki czlowiek dostaja spam na skrzynke, wiec jak ktos zna namiar do woszu to prosze tu tego nie wpisywac!).
PS. Kamera w lampke to sprzet prosto z ChRL, na Aliexpress wpisz w wyszukiwarce "rear camera vel satis" i juz masz.
Jezeli chodzi o przedlift to juz w ktoryms temacie pisalem ze potrzebny jest konwerter za 250 PLN + kamera ta co wyzej + troche kabla i szybkozlaczki (jak widac cena w stosunku do polifta w zasadzie wzrasta o ten konwerter). Uprzedzajac pytania konwerter produkuje kolega "woszu" do ktorego namiar moge przeslac w wiadomosci prywatnej (celowo nie wpisuje tu jego maila nie dlatego ze to tajemnica ale po forum chodza boty ktore zbieraja rozne maile i potem taki czlowiek dostaja spam na skrzynke, wiec jak ktos zna namiar do woszu to prosze tu tego nie wpisywac!).
PS. Kamera w lampke to sprzet prosto z ChRL, na Aliexpress wpisz w wyszukiwarce "rear camera vel satis" i juz masz.
- rafal1981
- Klubowicz
- Rok: 2007
- Silnik: 2.0 dCi
- Drugie auto: FORD TAUNUS TCIII2.0
To do mojego modelu jest to takie tanie a można zamontować inną kamerkę bo nie chcę demontowac lampki .jesli możesz zrobić manual jak to podłączyć co kupić byłoby zajebiście

-
- Administrator
- Rok: 2003
- Silnik: 2.0T
@rafal1981 manual bedzie. Jak nie chcesz demontowac lampki to trzeba bedzie wiercic gdzies zderzak. Ta kamera powiedzmy dedykowana jest polaczona z lampka wiec nic nie tracisz a zyskujesz kamerke bez ingerencji w zderzak.
Wczoraj zabralem sie za "odnowienie" plastikow a dokladniej raczek drzwi:

Zabawa polega na sciagnieciu tej okropnej powloki gumowej i pomalowaniu plastikow sprejem. Niestety zakupilem za malo zmywacza do paznokci i mi braklo... dzisiaj swieto wiec sklepy pozamykane i musze dokonczyc jutro
.
Efekt koncowy:

Dodatkowo zmiana podswietlenia przyciskow szyb na czerwony.

Zabawa polega na sciagnieciu tej okropnej powloki gumowej i pomalowaniu plastikow sprejem. Niestety zakupilem za malo zmywacza do paznokci i mi braklo... dzisiaj swieto wiec sklepy pozamykane i musze dokonczyc jutro

Efekt koncowy:

Dodatkowo zmiana podswietlenia przyciskow szyb na czerwony.