Check gearbox
-
- Forumowicz
- Rok: 2001
- Silnik: 3.5 V6
Check gearbox
Kupiłem vel satis 3.5 benzyna I po przejechaniu 20 km zapalił się komunikat check gearbox czy mam się martwić
- Załączniki
-
- 20200107_144557.jpg (3.13 MiB) Przejrzano 8824 razy
Re: Chęci gearbox
Coś z automatem. Diagnostyka komputerowa powie więcej. Dopiero wtedy okaże się czy masz się czym martwić. Jeżeli okaże się, że to coś poważnego, to próbuj zwrócić auto albo naprawić na koszt sprzedającego. Jak zachowuje się skrzynia?
-
- Forumowicz
Re: Chęci gearbox
Jak pierwszy raz wlacz się komunikat lekko szarpnelo I auto przestało się wkrecac na obroty. Po wył silnika nastąpił reset I samoch jechał normalnie przez kolejne 10 km I znów wrócił problem teraz dodatkowo doszedł hamulec ręczny. Myślałem że kupując auto Serwisu Renault będzie wszystko ok A tu na starcie awarie
Re: Check gearbox
Słuchaj, na bezwypadkowe.net nieraz były wrzuty, gdzie autoryzowane serwisy sprzedawały auta z cofniętymi licznikami i powypadkowe jako bezwypadkowe. Salon Audi w moim mieście sprzedał auto znajomemu z cofniętym przebiegiem. Kiedyś w pewnym salonie w Polsce była do kupienia Safranka Biturbo, z tak cofniętym przebiegiem, że szok
a wiem, kto sprzedawał i wiem że przebieg był oryginalny w momencie sprzedaży
także tak, salony też walą w ****.
Generalnie dzwoń do nich i mów jaka jest sytuacja. To, co napisałeś pozwala sądzić, że skrzynia nadaje się do remontu. Pamiętaj, że nawet jak na umowie była klauzula, że zapoznałeś się ze stanem technicznym pojazdu masz prawo do roszczeń w takim przypadku. Masz prawo do zwrotu pojazdu lub do naprawy auta na ich koszt. Poczytaj o tym na internecie.
Generalnie dzwoń do nich i mów jaka jest sytuacja. To, co napisałeś pozwala sądzić, że skrzynia nadaje się do remontu. Pamiętaj, że nawet jak na umowie była klauzula, że zapoznałeś się ze stanem technicznym pojazdu masz prawo do roszczeń w takim przypadku. Masz prawo do zwrotu pojazdu lub do naprawy auta na ich koszt. Poczytaj o tym na internecie.
-
- Forumowicz
Dzięki za poradę mam od Renault gwarancję 3 miesieczna
- chrisfox
- Forumowicz
- Rok: 2005
- Drugie auto: Renault Safrane 2,5
Na wszelki wypadek. Nawracające i zaraz znikające nietypowe problemy (w tym z ręcznym, brakiem reakcji na pedał gazu i różnymi dziwnymi komunikatami) u mnie wiązały się z zasilaniem, nawalał alternator. Skończyło się wymianą ale i kłopoty znikły.