Uszczelka dolna przednich drzwi
-
- Forumowicz
- Rok: 2002
- Silnik: 3.5 V6
- Drugie auto: EspaceIV 3,5 V6 2005
Re: Uszczelka dolna przednich drzwi
Mam jesz taki pomysl ale nie sprawdzony... W drzwiach tylnych tez jest takie samo rozwiazanie konstrukcyjne uszczelnienia. Nie odpinalem uszczelki bo u mnie sa w idealnym stanie i nie chcilbym tego popsuc, ale nadlewka "na macajewa" wyglada tak samo. Oczywiscie sa troszke krótsze.
Moze skombinuj uszczelki uzywki z tylnych drzwi i doklej na dlugosc dobry odcinek ze swojej. Powinno to rozwiazac problem na dobre.
Przy okazji... jak bedziecie w salonie Renault to zobaczcie jqk genialnie sa rozwiasane drzwi w nowum espace... Nie ma szans aby pobrudzic nogawke przy wychodzeniu.
Moze skombinuj uszczelki uzywki z tylnych drzwi i doklej na dlugosc dobry odcinek ze swojej. Powinno to rozwiazac problem na dobre.
Przy okazji... jak bedziecie w salonie Renault to zobaczcie jqk genialnie sa rozwiasane drzwi w nowum espace... Nie ma szans aby pobrudzic nogawke przy wychodzeniu.
-
- Forumowicz
- Rok: 2005
- Silnik: 2.0T
- Drugie auto: Renault Megane RS
Ja kupiłem uszczelki z anglika w b.dobrym stanie za 80zł na szrocie-wymiana w 5 min
. Natomiast starą uszczelkę cioągłem,to stawiała znaczny opór,trzeba było użyć znacznej siły
,aby dalej ją oderwać. Więc nie rozumiem dlaczego one tak pękają. 

odświeżam temat, jako, że również dotknął mnie problem sparciałych uszczelek a na szrocie są w stanie takim jak u mnie lub gorszym - czy ktoś przetestował jakiś zmiennik godny polecenia ?
Jako, że uszczelka trzyma się zarówno rantu drzwi oraz przy okazji trzyma dolną listwę rozważam poniższe warianty, (lub po prostu odcięcie samej płetwy od nowej uszczelki i przeklejenie do mojego profilu w miejsce starej)
oraz wymieniam kołki mocujące listwę na wyrób własny mocowany na masę klejąco-uszczelniająca APP PU50.
Jako, że uszczelka trzyma się zarówno rantu drzwi oraz przy okazji trzyma dolną listwę rozważam poniższe warianty, (lub po prostu odcięcie samej płetwy od nowej uszczelki i przeklejenie do mojego profilu w miejsce starej)
oraz wymieniam kołki mocujące listwę na wyrób własny mocowany na masę klejąco-uszczelniająca APP PU50.
- Załączniki
-
- uszczelka ebay.jpg (28.63 KiB) Przejrzano 13081 razy
-
- kolek kopia 3d.jpg (72.9 KiB) Przejrzano 13082 razy
-
- typ 3.jpg (23.03 KiB) Przejrzano 13082 razy
- KaMis
- Klubowicz
Daj znać jak coś założysz
Mam ten sam problem z tą uszczelką.
Czy ktoś rozwiązał ten problem?
Czy ktoś rozwiązał ten problem?
Zrobiłem, założyłem. Działa. Koszt za 4 drzwi -> 24zł.
W skrócie: kupiłem uszczelkę do drzwi chłodni (rysunek poniżej), stare porwane fragmenty odciąłem z listwy równo w to miejsce wkleiłem cyjanopanem-akrylowym nowy "wąs" uszczelki.
W skrócie: kupiłem uszczelkę do drzwi chłodni (rysunek poniżej), stare porwane fragmenty odciąłem z listwy równo w to miejsce wkleiłem cyjanopanem-akrylowym nowy "wąs" uszczelki.
- Załączniki
-
- uszczelka.jpg (312.49 KiB) Przejrzano 12804 razy
- KaMis
- Klubowicz
Pokażesz nam na aucie jak wygląda? Ta uszczelka ma jakiś symbol?
-
- Forumowicz
- Rok: 2004
- Silnik: 3.5 V6
Uszczelka założona na krawędź plastiku. Warga trochę krótka ale na razie się próg nie brudzi.
https://allegro.pl/oferta/uszczelka-gum ... ZjE4MzU%3D
https://allegro.pl/oferta/uszczelka-gum ... ZjE4MzU%3D
-
- Forumowicz
- Drugie auto: Renault Modus
Zamówiłem na próbę uszczelkę
https://allegro.pl/oferta/uszczelka-gum ... 7825084058
Moja była porwana i przeciekała podczas mycia samochodu i jazdy po mokrym. Założyłem nową uszczelkę nie tak jak była założona oryginalną tylko na dolną krawędź listwy i jak narazie jest ok. Nie puszcza wody nawet podczas mycia myjką.
https://allegro.pl/oferta/uszczelka-gum ... 7825084058
Moja była porwana i przeciekała podczas mycia samochodu i jazdy po mokrym. Założyłem nową uszczelkę nie tak jak była założona oryginalną tylko na dolną krawędź listwy i jak narazie jest ok. Nie puszcza wody nawet podczas mycia myjką.