P.S. mój Vel jest 2002 czyli przedlift , wiem że w poliftach był BT a u mnie raczej nie ma choć nwm
Wbudowany telefon - orginalna opcja ?
Wbudowany telefon - orginalna opcja ?
Witam , od dłuższego czasu posiadam Renault Vel Satis który w środkowym podłokietniku ma telefon marki Siemens , moje pytanie to czy to jest orginalna opcja czy w każdym taki jest ,bo nie miałem styczności z innymi wersalkami choć jest ich w moim obrębie około 6. Jeszcze jedno , jak go odbierać ? Otóż da się z poziomu telefonu ale jest to dość niewygodne bo trzeba schowek otwierać a na kierownicy nic takiego nie ma , nawet próbowałem pilotem na kolumnie ale nadal nic , czy ktoś ma jakiś pomysł ?
P.S. mój Vel jest 2002 czyli przedlift , wiem że w poliftach był BT a u mnie raczej nie ma choć nwm
- Załączniki
-
- 1554472499202-737381666.jpg (3.29 MiB) Przejrzano 9250 razy
Re: Wbudowany telefon - orginalna opcja ?
sprawdź "po drodze" bezpiecznik. Jest przy centralce, być może w okolicach gałki zmiany biegów. Taki zestaw był często spotykany w Lagunie, (miałem taki) odbierało sie przy kierownicy joystickiem, wygląda jak jakiś Siemens ME45?
Ten telefon to Siemens C45 , może jaśniej z tym bezpiecznikiem ? Bo ja nwm czy mam konsole środką ściągać czy jak 
w Lagunie dawało się podnieść mieszek od dźwigni zmiany biegów i tamtędy sięgnąć do centralki, która sobie najczęściej leżała pod spodem, bezpiecznik jest zazwyczaj blisko centralki na kablu zasilającym, . Przypuszczam, że w Velku jest podobnie, a przynajmniej zobaczysz po kablach którędy idą (widziałem również instalacje z tym telefonem w Lagunie, gdzie centralka była umieszczona w środkowej konsoli na wysokości radia/zmieniarki).
Zacznij od podniesienia mieszka od biegów. Jak się okaże, że nie ma to będziesz musiał zdjąć środkowy tunel.
Zacznij od podniesienia mieszka od biegów. Jak się okaże, że nie ma to będziesz musiał zdjąć środkowy tunel.