Kupię Radar ACC
Re: Kupię Radar ACC
Noe ma opcji ze ecu jest takie same. Popatrzcie w katalogu czesci i na pewno ecu jest zwykle jak i pod acc
Wtyczka jak wtyczka
Z tym, że w Vel Satisie będzie prawdopodobnie na niej nabity znaczek BMW a nie Audi...
Ecu musi mieć wgraną obsługę ACC... Dokładałem ACC (nie do Vel'a) i zostawiliśmy oryginalny sterownik bez obsługi ACC - żadnych błędów itp. ale za nic nie chciało to działać. Po wgraniu wsadu pod ACC, ukazała się długa lista błędów dot. ACC pomiędzy sterownikiem silnika a ABS'em bo ten też musiał być przeprogramowany. Więc na 99% sterownik musi być przeprogramowany / przekonfigurowany... Co do skrzyni to nie będę się upierał bo nie doszedłem do tego etapu
Może się okazać, że sterownik sam wykryje ACC i zadziała

Ecu musi mieć wgraną obsługę ACC... Dokładałem ACC (nie do Vel'a) i zostawiliśmy oryginalny sterownik bez obsługi ACC - żadnych błędów itp. ale za nic nie chciało to działać. Po wgraniu wsadu pod ACC, ukazała się długa lista błędów dot. ACC pomiędzy sterownikiem silnika a ABS'em bo ten też musiał być przeprogramowany. Więc na 99% sterownik musi być przeprogramowany / przekonfigurowany... Co do skrzyni to nie będę się upierał bo nie doszedłem do tego etapu

- Załączniki
-
- P1090114.JPG (2.35 MiB) Przejrzano 12057 razy
-
- P1090107.JPG (3.31 MiB) Przejrzano 12057 razy
-
- P1090105.JPG (2.47 MiB) Przejrzano 12057 razy
-
- P1090104.JPG (3.35 MiB) Przejrzano 12057 razy
wrzucę w Piątek, bo dopiero wtedy wracam do PL. Podłączałem radar dawno temu "na pałe" z Audi A3 Boscha o takiej samej wtyczce. Na pewno nie miałem komunikatu błędu po załączeniu funkcji "proximity sensor" przez CLIP. Nie miałem jednak możliwości przetestować działania tego ustrojstwa podczas jazdy.
Dziwne bo ACC od A3 ma całkowicie inną wtyczkę : 8 pin zamiast 12oceanic123 pisze: ↑10 kwie 2019, 18:54 Podłączałem radar dawno temu "na pałe" z Audi A3 Boscha o takiej samej wtyczce..

Moze chodziło mu o a8 d3 ale i tak takie rzeczy nie maja prawa zadziałać bo sa inne protokoły can. Pisałem o tym wczesniej radar zapewne nie został nawet wykryty przez system. A włączając tempomat uruchomiłeś zwykły tempomat
-
- Administrator
- Rok: 2003
- Silnik: 2.0T
Gdzie dorwałeś? 

Stacja demontażu pojazdów we Francji... podobno rozbierali jakieś auta "potestowe"
Radaru, zaślepki itp. nie mieli... albo nie chciało się im szukać
Radaru, zaślepki itp. nie mieli... albo nie chciało się im szukać

-
- Forumowicz
- Rok: 2009
- Silnik: 3.5 V6
Kupię blachę pod Radar 8200063653
masz juz radar?