Zmieniarka cabasse auditorum cd/mp3
-
- Forumowicz
- Rok: 2009
- Silnik: 3.5 V6
Zmieniarka cabasse auditorum cd/mp3
Witam mam problem z zmieniarka nie mogę włożyć żadnej płyty wybieram load wybieram numer miga dioda lecz nie otwiera się szczelina na płytę , w środku nie ma żadnej płyty i tylko cisza ktoś pomoże?
- dziadek
- Forumowicz
- Rok: 2005
- Drugie auto: Espace 4 2.0T
Re: Zmieniarka cabasse auditorum cd/mp3
Jutro mogę podejść do auta i przypomnieć sobie jak to działa
Działało po zakupie i przestało, czy od razu nie działało ? Jesteś pewny, że nic nie ma w środku? Z tego co pamiętam, to powinno zadziałać tak jak mówisz, pod warunkiem, że nie są zajęte wszystkie miejsca. Próbowałeś najpierw potraktować ejekt`em ?

-
- Forumowicz
Nie działa od dnia zakupu w środku jest pusto bo zakładałem próbowałem ejektem ale cisza nie otwiera się klapka
- Magister
- Klubowicz
- Silnik: 2.0T
- Drugie auto: Renault Laguna 2.0
Płytę trzeba popychać ręką, aby weszła w zmieniarkę, chyba, że już tak próbowałeś?
-
- Forumowicz
Jeśli klapka się nie otwiera nie ma gdzie jej wepchnąć
-
- Forumowicz
Problem okazał się zacięty mechanizm wystarczy pomeczyc zewnętrznym zasilaniem silniczek w jedną i w drugą aż ruszy , dużo podpowiada ten film
https://youtu.be/0YQbDCesyTk
https://youtu.be/0YQbDCesyTk
Hej,
u mnie zmieniarka zacięła się, nie mogę wyjąć ani włożyć żadnej płyty, mam dwa pytania wobec tego:
- czy do wyjęcia zmieniarki trzeba jakiegoś specjalnego klucza? Są z przodu dwa płaskie otwory, ale nie wiem czy wystarczy wcisnąć tam np. dwa pilniki ukradzione żonie czy coś innego?
- czy jeżeli nie uda mi się tego odblokować i kupię dowolną inną to będzie działać plug & play? Musi być polift tak jak teraz jak sądzę? Przerabianie na inne radio nie wchodzi raczej w grę, tylko rozwiązania plug & play - ma działać pilot i wyświetlacz
u mnie zmieniarka zacięła się, nie mogę wyjąć ani włożyć żadnej płyty, mam dwa pytania wobec tego:
- czy do wyjęcia zmieniarki trzeba jakiegoś specjalnego klucza? Są z przodu dwa płaskie otwory, ale nie wiem czy wystarczy wcisnąć tam np. dwa pilniki ukradzione żonie czy coś innego?
- czy jeżeli nie uda mi się tego odblokować i kupię dowolną inną to będzie działać plug & play? Musi być polift tak jak teraz jak sądzę? Przerabianie na inne radio nie wchodzi raczej w grę, tylko rozwiązania plug & play - ma działać pilot i wyświetlacz

Jak mi się zacięła w lagunie to pomogło kilkukrotne uderzenie w deskę obok zmieniarki. Naciskasz przycisk eject i uderzasz.
Jak nie pomoże, to spróbuj wyjąć pilnikami.
"Nową" podłączasz i powinno zadziałać od razu, to tylko zmieniarka. Jeżeli nie zadziała to trzeba podłączyć clipa i odczytać security code.
Jak nie pomoże, to spróbuj wyjąć pilnikami.
"Nową" podłączasz i powinno zadziałać od razu, to tylko zmieniarka. Jeżeli nie zadziała to trzeba podłączyć clipa i odczytać security code.
No więc naparzanie we wszystko naokoło nie pomogło
Pilniki od żony były za krótkie, nic innego nadającego się nie mam więc próbowałem wyszukać jak w ogóle wygląda klucz do wyjęcia tego radia i zgłupiałem.
Czy to coś tego typu?
https://allegro.pl/oferta/klucze-wyjmak ... 5759857688
EDIT: Ewentualnie - czy nie mogę po prostu wypiąć fabrycznej zmieniarki przy amplitunerze w schowku i kupić zamiast tego jakiś emulator? Wtedy jak rozumiem sterowanie zostałoby to samo a nie ukrywam, ze usb / SD jest lepsze niż żonglowanie płytami. Czy wtedy przestanie działać coś jeszcze np radio? Nie mam pojęcia jak to jest połączone więc tak tylko rzucam hasło.

Czy to coś tego typu?
https://allegro.pl/oferta/klucze-wyjmak ... 5759857688
EDIT: Ewentualnie - czy nie mogę po prostu wypiąć fabrycznej zmieniarki przy amplitunerze w schowku i kupić zamiast tego jakiś emulator? Wtedy jak rozumiem sterowanie zostałoby to samo a nie ukrywam, ze usb / SD jest lepsze niż żonglowanie płytami. Czy wtedy przestanie działać coś jeszcze np radio? Nie mam pojęcia jak to jest połączone więc tak tylko rzucam hasło.