Generator impulsów wału korbowego 3.5 V6
Re: Generator impulsów wału korbowego 3.5 V6
udało Wam się znaleźć ten czujnik wału? gdzie to można kupić?
-
- Forumowicz
- Rok: 2003
- Silnik: 3.5 V6
- Drugie auto: Espace e3
Witam. Podzielę się doświadczeniem. Silnik 3,5 nagle zgasł podczas jazdy i już nie odpalił (ciepły, zimny też nie). Błędów nie było oprócz jakiegoś "illegal coś tam" .
Gadaczka dopiero podczas próby odpalenia mówiła że układ wtryskowy popsuty. Potem nie świeciło nic na pomarańczowo i nie było błędów a nadal nie palił.
Wlazłem pod auto i wymieniłem czujnik wału, bo już kiedyś kupiłem na zapas. Od razu auto wróciło do żywych
Uwaga: czujnik za 70 zł delphi z allegro pasuje z nissana maximy czy też murano - ale trzeba go przykręcić z przesunięciem z użyciem dodatkowej blaszki z 2 otworami - bo nissanowski ma w innym miejscu uchwyt na śrubkę. Czujnik do renault jest prawie nieosiągalny.
(Delphi numer SS11341 Generator impulsów, wał korbowy NISSAN 350 Z murano itd.)
Pozdrawiam, Adrianski
Gadaczka dopiero podczas próby odpalenia mówiła że układ wtryskowy popsuty. Potem nie świeciło nic na pomarańczowo i nie było błędów a nadal nie palił.
Wlazłem pod auto i wymieniłem czujnik wału, bo już kiedyś kupiłem na zapas. Od razu auto wróciło do żywych
Uwaga: czujnik za 70 zł delphi z allegro pasuje z nissana maximy czy też murano - ale trzeba go przykręcić z przesunięciem z użyciem dodatkowej blaszki z 2 otworami - bo nissanowski ma w innym miejscu uchwyt na śrubkę. Czujnik do renault jest prawie nieosiągalny.
(Delphi numer SS11341 Generator impulsów, wał korbowy NISSAN 350 Z murano itd.)
Pozdrawiam, Adrianski
-
- Forumowicz
- Rok: 2006
- Drugie auto: Jaguar x300 4.0
To kup od razu drugi, bo ten z delphi wytrzyma ci góra 5 tys. km.
-
- Forumowicz
- Rok: 2003
- Drugie auto: Espace e3
Sprawdzone, czy zasłyszane ?
-
- Forumowicz
- Rok: 2006
- Drugie auto: Jaguar x300 4.0
Sprawdzone, nie tylko u mnie. Przejrzyj wątek o czujnikach wałków rozrządu, to jest to samo.