Tempomat

Masz problem że swoim VelSatisem?
pete17
Forumowicz
Posty: 17
Rejestracja: 01 lis 2017, 10:56
Skąd: Pabianice
Rok: 2005
Silnik: 2.0T
Postawił piwo: 0
Otrzymał  piwo: 0

Tempomat

Post autor: pete17 » 12 wrz 2019, 13:34

Siemacie! Mam taki problemik...nie za duży bo bez tego można żyć.Od jakiegoś czasu tempomat nie chce się włączyć,tzn.na podłokietniku włączam pokazuje się kontrolka,a jak chcę prędkość ustalić to zonk.Ogranicznik działa,ten na pomarańczowo,a tempomat ni huhu.Nie wiem czy coś w kierownicy,ale tak jak mówię ogranicznik działa,a to te same przyciski na kierze...ktoś coś w tym temacie??? :?

Awatar użytkownika
rafal1981
Klubowicz
Posty: 924
Rejestracja: 09 gru 2016, 23:32
Skąd: Biskupice
Rok: 2007
Silnik: 2.0 dCi
Drugie auto: FORD TAUNUS TCIII2.0
Postawił piwo: 0
Otrzymał  piwo: 2 razy

Re: Tempomat

Post autor: rafal1981 » 12 wrz 2019, 15:58

Mam tak samo od jakiegos czasu.

bergman
Forumowicz
Posty: 160
Rejestracja: 26 sie 2018, 21:26
Skąd: Płock
Rok: 2008
Silnik: 2.0 dCi
Postawił piwo: 0
Otrzymał  piwo: 3 razy

Re: Tempomat

Post autor: bergman » 12 wrz 2019, 16:51

Czujniki nad pedałem hamulca i sprzęgła do sprawdzenia.

Awatar użytkownika
rafal1981
Klubowicz
Posty: 924
Rejestracja: 09 gru 2016, 23:32
Skąd: Biskupice
Rok: 2007
Silnik: 2.0 dCi
Drugie auto: FORD TAUNUS TCIII2.0
Postawił piwo: 0
Otrzymał  piwo: 2 razy

Re: Tempomat

Post autor: rafal1981 » 12 wrz 2019, 20:12

OK dzięki

Awatar użytkownika
yahoob3
Forumowicz
Posty: 33
Rejestracja: 23 lip 2018, 21:23
Skąd: Lublin
Rok: 2002
Silnik: 2.0T
Drugie auto: Daihatsu Cuore
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 0

Re: Tempomat

Post autor: yahoob3 » 17 wrz 2019, 17:58

Ewentualnie kostki świateł - zwłaszcza z tyłu. Chyba, że od świateł całkowicie niezależne i bez włączonych świateł też nie włącza się.

ODPOWIEDZ