Upolowani

Czyli o wszystkim i niczym
Gabrielo Vel satis
Forumowicz
Rok: 2005
Silnik: 2.0T
Drugie auto: Renault Megane RS

Re: Upolowani

Post autor: Gabrielo Vel satis » 21 lip 2017, 19:39

Coś mi wyszło pomieszane z poplątanym,bo chciałem wstawić fotkę. A że raczkuję w tym temacie,no to jest tego efekt widoczny powyżej :evil: Chciałem te posty usunąć,ale wyłączył mi się komputer i nie zdążyłem,no i naśmieciłem :(

Gabrielo Vel satis
Forumowicz

Post autor: Gabrielo Vel satis » 21 lip 2017, 20:14

Oto upolowany,chociaż znany velek kolegi z pracy którego zaprosiłem na nasze forum :D Obrazek

Kryniax
Administrator
Rok: 2007
Silnik: 3.5 V6

Post autor: Kryniax » 22 lip 2017, 11:04

Wczoraj w Warszawie przed PGE narodowym widziałem Vela, ale zdjęcia zrobić nie zdążyłem. Poliftowy, beżowy, a grill miał cały na srebrny pomalowany i przez sekundę zwątpiłem czy to lift :). Rejestracja też Warszawska, może ktoś z forum?

Gabrielo Vel satis
Forumowicz

Post autor: Gabrielo Vel satis » 22 lip 2017, 21:42

Dziś upolowałem dwa velki we Francji :D . Przez tego na autostradzie musiałem sprzątać w aucie :roll: ,a to dlatego,że w jednej dłoni trzymałem orzeszki,a w drugiej łupiny,a do tego trzeba było operować kierownicą. Nagle widzę za mną velka :o ,więc rzucam co mam w dłoni i łapię za aparat,bo liczą się sekundy :shock: ,no i vel upolowany. Jak widać vel po lifcie. Obrazek Z drugim velem było już na luzie 8-) Ten velek na parkingu ma motor 2.2dci i najbogatsza wersja. Obrazek :ugeek:

Awatar użytkownika
chrisfox
Forumowicz
Silnik: 3.5 V6
Drugie auto: Renault Safrane 2,5

Post autor: chrisfox » 23 lip 2017, 12:45

Wczoraj w Tłuszczu, beżowa angora, przedliftowy. Blachy miejscowe, WWL.

Gabrielo Vel satis
Forumowicz

Post autor: Gabrielo Vel satis » 24 lip 2017, 01:13

Panowie,nie uwierzycie,ale w Kraju pochodzenia Vel Satisa i w tak dużym mieście jak Lyon bardzo ciężko upolować velka :( Natomiast dalej trwałem przy swoim. I chyba wiara uczyniła cuda. Nagle widzę jedzie vel :o i skręca na parking szpitalny. Nim doleciałem, to właściciela już nie było. Więc od razu cykam fotki- Obrazek Obrazek vel ma silnik 2.0T i skrzynię automatyczna Obrazek No i pomyślałem,że poczekam na właściciela. Udało się. pogadaliśmy na temat velka. Jest drugim właścicielem od wielu lat, auto ma przebieg 168000/km,żadnych problemów z silnikiem ani ze skrzynią.Były tylko drobne awarie elektryczno-elektroniczne,które łatwo dawało się usunąć.Z auta jest zadowolony i nie myśli o sprzedaży. Udało mi się namówić właściciela na zdjęcie przy velku Obrazek :D No to kuję żelazo puki gorące i oto efekt Obrazek Obrazek Silnik 2.2dci w automacie Obrazek Kolejny vel najbogatsza wersja Obrazek Obrazek Silnik 2.2dci w manualu. Obrazek No i vel po lifcie Obrazek Obrazek Silnik 3.0dci w automacie Initiale Paris Obrazek Oto co wyszło z kucia gorącego żelaza :ugeek: . Jak widać w moim polowaniu przeważają silniki diesla 2.2dci.

Gabrielo Vel satis
Forumowicz

Post autor: Gabrielo Vel satis » 24 lip 2017, 18:25

Dziś też miałem małe szczęści upolować dwa velki :) . Ten pierwszy jak widzimy po lifcie.I chyba w kolorze v 190. Obrazek Obrazek Velek ma silnik 2.2dci w manualu. Obrazek. Chciałem zamienić kilka słów z właścicielem,ale nie przybywał,więc idę dalej spacerkiem. Nagle poda myśl,że trzeba wrócić się do velka.niestety niecierpliwość nie popłaca,właściciel z całą rodziną odjechał. Jedyne co mogłem zrobić na pocieszenie,to zdjęcia. Obrazek Obrazek No i drugi vel. Obrazek Obrazek I także sinik 2.2dci w manualu. Obrazek. Tym razem właściciela doczekałem się. kilka słów ze sobą zamieniliśmy polegających na wymianie informacji. Vel ma 270000tyśkm,jest drugim właścicielem. Nie ma zastrzeżeń do silnika,czy skrzyni. Częste pojawiające się problemy elektryczno-elektroniczne,to największy minus w tym aucie. Chciałem zrobić zdjęcie właściciela jak stoi przy velku,ale nie zgodził się :( ,obawiał się, że może gdzieś upublicznię jego wizerunek. Jak widać Panowie silniki 2.2dci przeważają w velkach. Gdyby nie ta jedna wada konstrukcyjna :( ,to ten silnik można byłoby uważać za jeden z lepszych diesli.

Gabrielo Vel satis
Forumowicz

Post autor: Gabrielo Vel satis » 25 lip 2017, 23:55

Dziś również ustrzeliłem dwa velki. Obrazek Obrazek Silniczek 2.2dci,manual i skóra,bez czujników parkowania. Obrazek Drugi vel w locie. Jaki silnik?? Jaka skrzynia?? Po prostu Vel Satis :D !! Obrazek

Awatar użytkownika
sasio
Administrator
Rok: 2002

Post autor: sasio » 26 lip 2017, 00:02

Uwielbiam Cię i Twoje spotterstwo :)
VelSatisem się nie jeździ.
VelSatisem się podróżuje!

Gabrielo Vel satis
Forumowicz

Post autor: Gabrielo Vel satis » 26 lip 2017, 13:49

Dzięki sasio za miłe słowa. Nie robię tego z jakiegoś powodu typu najwięcej :| ,tylko za miłowania do marki Renault,a szczególnie do modelu Vel Satis :D .Kiedy widzę,że inni też mają velki i je uwielbiają,to bardzo się cieszę :D ,więc postanowiłem uwieczniać to fotkami i dzielić się nimi z innymi. ;) Obrazek Oczywiście nie jestem autorem tego zdjęcia. Miło jest widzieć :) ,że wel trafił w taki segment aut i był konkurencją tak prestiżowej marki jaką jest niewątpliwie mercedes-E class W210 i W211.

ODPOWIEDZ