A czy to nie jest ten sam silnik co w Lagunie 3, który jest bardzo polecany??? Pytam bo szukam czegoś od renault (pewnie Laguna) i patrząc po opiniach na forum Laguny to ten silnik jest ponoć najlepszą benzyną w tym modelu. Myślałem że w VelSatisie jest tak samo....milimetr58 pisze: ↑15 maja 2018, 06:15 Niestety, ale ciężko będzie Ci sprzedać Velka z tym silnikiem. Są one bardzo awaryjne (obracające się panewki) i nie ma chętnych, ponadto są dużo tańsze w porównaniu z innymi silnikami. Jeśli byłeś nieświadomy tego, to właśnie uświadomiłem Ciebie.
Ja nigdy w życiu nawet za 2 tysiące nie kupiłbym auta z tym silnikiem, no chyba, że na części. Takie są realia. Nawet ci, co sprowadzają auta na handel nie kupują renówek z tym silnikiem, z silnikiem 1.9 diesel i 3.0 diesel.
Na forum Espace też nie polecają aut z tymi silnikami.
Takie są realia.
Planuję zakup VelSatis fl
Re: Planuję zakup VelSatis fl
- milimetr58
- Klubowicz
- Rok: 2006
- Silnik: 2.0T
- Drugie auto: VelSatis 2.0T
Ok, nie widzę teraz na forum ogłoszenia kolegi z silnikiem 2.2 diesel, bo o taki silnik chodziło. Zniknął post po prostu. Ja nie odnosiłem się do silnika 2.0T benzyna, ten silnik faktycznie jest najlepszy.
Waldek i Ewa
Rozumiem, dzięki bo już się trochę spiąłemmilimetr58 pisze: ↑24 maja 2018, 09:13 Ok, nie widzę teraz na forum ogłoszenia kolegi z silnikiem 2.2 diesel, bo o taki silnik chodziło. Zniknął post po prostu. Ja nie odnosiłem się do silnika 2.0T benzyna, ten silnik faktycznie jest najlepszy.

Swoją drogą fajny ten VelSatis za sensowne pieniądze, szkoda że tak daleko. Czytam forum i chyba nie jest to jakieś bardzo awaryjne auto...
- milimetr58
- Klubowicz
-
- Forumowicz
- Drugie auto: '06 L2ph2 2.0dCi
Mój Vel Satis jest autem, za które mogę ręczyć w 100%. Podczas pierwszego przeglądu wyszło, że w zawieszeniu są do zrobienia gumy na stabilizatorze tylnym. Wymieniłem je w piątek (posiadam fakturę za zakup oraz do wglądu stare gumy). Poza tym w zawieszeniu brak luzów i stuków. Z elektroniki wszystko w 100% działa. Jeśli zdecydowałbyś się przyjechać to nie pożałujesz. Jestem fanem marki Renault a nie handlarzem. Mogę przy Tobie podpiąć pod komputer przed jazdą próbną i po. Nie ma najmniejszego problemu. Także posiadam miernik lakieru i mogę go użyczyć (przy Tobie skalibruję go oraz będziesz mógł zmierzyć dwa pozostałe auta - moją Lagunę oraz ojca Vel Satisa dla porównania).r8ellic pisze: ↑24 maja 2018, 09:24Rozumiem, dzięki bo już się trochę spiąłemmilimetr58 pisze: ↑24 maja 2018, 09:13 Ok, nie widzę teraz na forum ogłoszenia kolegi z silnikiem 2.2 diesel, bo o taki silnik chodziło. Zniknął post po prostu. Ja nie odnosiłem się do silnika 2.0T benzyna, ten silnik faktycznie jest najlepszy.
Swoją drogą fajny ten VelSatis za sensowne pieniądze, szkoda że tak daleko. Czytam forum i chyba nie jest to jakieś bardzo awaryjne auto...
Obecni właściciele mojego pierwszego Vela przyjechali ze Śląska (dwa lata temu sprzedawałem, przyjechali bodajże autobusem), przed przyjazdem mieli info o samochodzie na tacy podane. Zakup trwał ponad 4 godziny w tym jazdy testowe.
Nie zamierzam nic ukrywać aby nie było rozczarowań. Nie chcę sobie psuć opinii

Było: '99 Astra F 1.6 8V 129xxxkm| '05 Vel Satis 2.0T 237500km| '02 Laguna 3.0V6 229xxxkm
Jest: '06 Laguna IIphII 2.0dCi Privilege 211xxxkm | '06 Vel Satis 2.0T PK6 210xxxkm | '06 Vel Satis 2.0T SU1 208xxxkm
mam CLIP'a <- mogę pomóc
Jest: '06 Laguna IIphII 2.0dCi Privilege 211xxxkm | '06 Vel Satis 2.0T PK6 210xxxkm | '06 Vel Satis 2.0T SU1 208xxxkm
mam CLIP'a <- mogę pomóc
- milimetr58
- Klubowicz
Kolego @r8ellic, ja gdybym miał kupić VelSatisa, to zainteresowałbym się autem od kolegi @Roadkiller. Cena jest dobra, masz wszystko opisane, pojechać i sprawdzić nie zaszkodzi, weź Clipa ze sobą. Ja sam o nim myślę, ale nie kupię tylko dlatego, że mam dwie sztuki i są one bezawaryjne, a myślałem o automacie dla żony. Jednak doszedłem do wniosku, że nie będę dokładał kasy tylko, żeby miała automat. Ona jeździ tylko do i z pracy i na działkę, więc nie ma sensu. Robi rocznie kilka tysięcy kilometrów a ma faktycznego przebiegu w tej chwili około 180.000km, więc dla samego automatu, to się nie kalkuluje dla mnie, ale Ty zainteresuj się. Dla dobrego egzemplarza, to ja bym pojechał nawet do Szczecina.
Waldek i Ewa