Po odpaleniu gasnie 3,5 V6
Po odpaleniu gasnie 3,5 V6
Jak jest zimny to po odpaleniu gasnie, gdy cieply to wszystko jest oki. Czytalem ze winna jest przepustnica lub czujnik walu ( obydwie czesci trzeba przeczyscic i wszystko bedzie dzialac ) natomiast mechanik twierdzi ze czujnik nie ma nic do rzeczy ( gdyby byl czujnik to auto by gaslo na cieplym ) a do przepustnicy nie jest przekonany ( przeczyscimy ale to nie jest to )... obwinia cofajace sie paliwo, pompe paliwa.
- sasio
- Administrator
- Rok: 2002
- Silnik: 2.0T
Re: Po odpaleniu gasnie 3,5 V6
Czujnik położenia wału możesz sam przeszlifowac delikatnie papierem ściernym i będzie wyczyszczony.
Przepustnice w 3.5 zbytnio nie padają, choć także samemu możesz ją sprawdzić.
Może też być walniety czujnik temperatury który podaję kosmiczne wartości jak jest zimny.
Może być pompa paliwa która nie podaję paliwa albo nie wyrabia gdy załącza się ssanie, czujnik położenia wałków rozrządu, a co CLIP pokazuje ?
Przepustnice w 3.5 zbytnio nie padają, choć także samemu możesz ją sprawdzić.
Może też być walniety czujnik temperatury który podaję kosmiczne wartości jak jest zimny.
Może być pompa paliwa która nie podaję paliwa albo nie wyrabia gdy załącza się ssanie, czujnik położenia wałków rozrządu, a co CLIP pokazuje ?
VelSatisem się nie jeździ.
VelSatisem się podróżuje!
Z clipem u mnie ciezko, wszyscy nastawieni na grupe VAG... same jakies wynalazki a nie clip. Na 14 marca jestem umowiony z innym mechanikiem ( bardziej obeznany w renowkach niz poprzedni ) wiec jest szansa ze posprawdza i ogarnie temat.
- sasio
- Administrator
Kup sobie DDT 2000, pomocny na pierwszą diagnozę
-
- Klubowicz
- Silnik: 3.5 V6
- Drugie auto: Citroen C5
Miałem to samo na zimnym gasł, kup przepustnice i będzie po problemie to co opisałeś zwiastuje w najbliższym czasie u mnie czekałem na to półtorej roku że przepustnica się rozłaczy z kompem częsta wada w tym aucie i już nigdzie nie ruszysz Dwie możliwości zakup używanej przepustnicy np z murano są tańsze 45 złotych, lub druga opcja oddanie przepsutnicy do regeneracji koszt około 150 złotych https://www.olx.pl/oferta/przepustnica- ... e92259cd74
-
- Administrator
- Rok: 2007
U mnie jest dokładnie ten sam problem, nie zauważyłem wcześniej tego tematu. Gdy samochód jest zimny to zapala od strzała, ale pomimo tego po sekundzie od razu gaśnie, albo gdy nie zgaśnie to męczy się żeby utrzymać wolne obroty. Na ciepłym silniku to zjawisko nie występuje. Czyściłem przepustnicę i nic nie pomogło. Jeżeli regeneracja przepustnicy naprawdę pomogłaby to muszę się tym zainteresować
- sasio
- Administrator
Często w Velu padają wtyczki od przepustnic.
Identyczna jest nad zbiorniczkiem wyrównawczym
Identyczna jest nad zbiorniczkiem wyrównawczym
-
- Klubowicz
- Drugie auto: Citroen C5
Sasio w naszej przepustnicy jest inna wtyczka
Czyli czyszczenie nic nie pomoze... jutro jade do mechanika wymienic zacisk z tylu i mechanior chcial przepustnice czyscic.
-
- Administrator
- Rok: 2007
Niech wyczyści, może u Ciebie pomoże . Powiedz jak będzie po czyszczeniu.