Nagła Rezerwa
-
- Forumowicz
- Rok: 2005
- Silnik: 2.0T
- Drugie auto: Renault Megane RS
Re: Nagła Rezerwa
A może tankowałeś paliwo przy odpalonym silniku?-też wtedy mogą wyświetlać się różne głupoty.
- Buri
- Forumowicz
- Rok: 2002
- Drugie auto: Mazda 6
I jeszcze jednego nie dodałem...od tamtej pory staram się nie dopuszczać by w baku było mniej paliwa niż 1/4 zbiornikakopej07 pisze:Buri pisze:Też tak miałem ze dwa razy, trochę mniej niż połowa baku a ten mi po odpaleniu pokazuje że minimum, aż strach ruszaćpostanowiłem zrobić jak ze starym telefonem, czyli jak się zawiesi "system" to reset
więc wyłączyłem silnik, wyjąlem kartę, złożyłem kartę,wyjąłem kartę, włożyłem i tak kilka razy i wszystko wróciło do normy i od 2 miesięcy jest ok. Może to głupie rozwiązanie...no ale cóż
Jak coś jest głupie i działa to wcale nie jest głupieSpróbuję zatem u siebie jak się znowu tak stanie.

-
- Forumowicz
- Silnik: 3.0 dCi V6
I znowu podobna sytuacja. Wyjeżdżam z domu, patrze ile pozostało kilometrów do przejechania na paliwie tym co jest w aucie i pokazuje 240km więc ruszam do miasta oddalonego o 20km. Chcąc wrócić do domu po włożeniu karty w slot od razu pojawia się rezerwa. Po kilkukrotnym wyciąganiu i wkładaniu karty bez zmian.
- sasio
- Administrator
Hmm CLIP coś wskazuje ?
Może licznik uwalony (dobrze byłoby podmienić).
Takie cuda mogą się dziać gdy ktoś kręcił licznik lub go naprawiał
Może licznik uwalony (dobrze byłoby podmienić).
Takie cuda mogą się dziać gdy ktoś kręcił licznik lub go naprawiał
VelSatisem się nie jeździ.
VelSatisem się podróżuje!
VelSatisem się podróżuje!
- ViruS001
- Forumowicz
- Rok: 2009
- Silnik: 3.5 V6
- Drugie auto: Audi S3
Dla mnie wygląda na uwalony czujnik w pływaku - dane z nim nie zgadzają się na czujnikach w wtryskach i powstają anomalie