Hej.
Po zakupie w moim Velu po kilku dniach nastąpił problem z zamknięciem szyby prawej tylnej, z poziomu drzwi kierowcy.
Wymieniłem kostkę, przełączniki, przełącznik w drzwiach ale dalej jest problem.
Mianowicie mogłem otworzyć szybę z poziomu drzwi kierowcy ale jej nie mogłem zamknąć, tylko z poziomu drzwi prawych tylnych, wtedy zarówno się szyba otwiera i zamyka.
Ostatnio zauważyłem ciekawszy problem.
Co któreś odpalenie auta nie chodzą niektóre szyby, np.działa tylko przednia prawa i tylko z poziomu kierowcy, żadna inna się nie otwiera ani nie zamyka zarówno z przycisku na drzwiach jak i panelu kierowcy. Po wyłączeniu auta, przestaje działać ta działająca wcześniej a zaczyna działać inna, co któryś raz działają wszystkie.
Bezpieczniki sprawdzone, jakieś pomysły ?
Wariująca elektryka szyb
- sasio
- Administrator
- Rok: 2002
- Silnik: 2.0T
Wariująca elektryka szyb
VelSatisem się nie jeździ.
VelSatisem się podróżuje!
-
- Administrator
- Rok: 2007
- Silnik: 3.5 V6
Re: Wariująca elektryka szyb
Sprawdź ten moduł przy silniku podnośnika szyby w drzwiach kierowcy. U mnie to on powodował cały problem gdyż był nadpalony. Od czasu jak został podreperowany to działa, lecz lusterka nadal nie mają pamięci i po otworzeniu drzwi dzieje się z nimi wolna amerykanka
. Ewentualnie sprawdź czy wszystkie piny w kostce są prawidłowo włożone, tej od sterowania szybami w drzwiach kierowcy

-
- Forumowicz
- Rok: 2005
- Drugie auto: Renault Megane RS
Sasio przerabiałem ten problem u kumpla w lagunie 2-ce. I był problem w przyciskach sterowania szybami od kierowcy. Mianowicie zrobił się zimny lut na płytce. Przycisk rozbiera się bardzo łatwo-tylko delikatne podejście jest wskazane
.

- sasio
- Administrator
- Rok: 2002
Wymienione na sprawne
VelSatisem się nie jeździ.