Co dziś zrobiłem w swoim aucie
- sasio
- Administrator
- Rok: 2002
- Silnik: 2.0T
Re: Co dziś zrobiłem w swoim aucie
Gdyby moje obsługiwali mp3 i do tego w miarę okey grało (bo masz 4x40) bym zostawił. Wiele osób szuka tego radia
VelSatisem się nie jeździ.
VelSatisem się podróżuje!
- rafal1981
- Klubowicz
- Rok: 2007
- Silnik: 2.0 dCi
- Drugie auto: FORD TAUNUS TCIII2.0
Ok dzięki za informacje w tym tygodniu podłącze subwoofer i głośniki przód 160mm i zobaczymy jak to będzie grało
- rafal1981
- Klubowicz
- Rok: 2007
- Silnik: 2.0 dCi
- Drugie auto: FORD TAUNUS TCIII2.0
Dziś byłem na odgrzybianiu klimy ozonowanie
Zmienione kola na letnie .
- sasio
- Administrator
Naprawiłem kartę HF.
Okazało się że lut pękł na baterii i przestała się komunikować.
Niestety oryginalna obudowa poszła w śmietnik, więc czekam na noową.
Okazało się że lut pękł na baterii i przestała się komunikować.
Niestety oryginalna obudowa poszła w śmietnik, więc czekam na noową.
- milimetr58
- Klubowicz
- Rok: 2006
- Drugie auto: VelSatis 2.0T
Ja wczoraj założyłem instalację LPG. Montaż w Płocku. Nie ma różnicy w jeździe, czy to Pb, czy też LPG. Nie wiem jeszcze jakie spalanie, gdyż nie tankowałem do pełnej butli, bo w Płocku na Orlenie gaz po 2.19 (zwariowali). W Łodzi po 1.81 widziałem. Więc wyjeżdżę cały gaz, zatankuje do pełna i sprawdzę.
Teraz mam pytanie do użytkowników LPG, jak rozwiązaliście sprawę koła zapasowego? Ja mam zamiar wywalić do piwnicy i kupić zestaw naprawczy. Chyba, że jak będę jechał w daleką trasę, to zapakuje koło do bagażnika. Nie wiem, może ktoś mi podpowie jak ma tą kwestię rozwiązaną?
W jednym z poprzednich postów pisałem, że nie mogę uruchomić CLIPem możliwości włączenia świateł w momencie uruchomienia silnika. Udało mi się i jestem z tego zadowolony, bo nie muszę pamiętać o światłach.
Jakby ktoś potrzebował, to należy mieć włączone "automatyczne włączanie świateł" oraz włączone clipem "światła do jazdy dziennej"
Teraz mam pytanie do użytkowników LPG, jak rozwiązaliście sprawę koła zapasowego? Ja mam zamiar wywalić do piwnicy i kupić zestaw naprawczy. Chyba, że jak będę jechał w daleką trasę, to zapakuje koło do bagażnika. Nie wiem, może ktoś mi podpowie jak ma tą kwestię rozwiązaną?
W jednym z poprzednich postów pisałem, że nie mogę uruchomić CLIPem możliwości włączenia świateł w momencie uruchomienia silnika. Udało mi się i jestem z tego zadowolony, bo nie muszę pamiętać o światłach.
Jakby ktoś potrzebował, to należy mieć włączone "automatyczne włączanie świateł" oraz włączone clipem "światła do jazdy dziennej"
Waldek i Ewa
- sasio
- Administrator
Odnośnie świateł to zaznacz ze to działa tylko w wersjach skandynawskich lub takich które mają zworke w skrzynce przekaźników, ewentualnie występuje to w polifcie.
Ogólnie normalnie tego nie włączysz.
Odnośnie koła zapasowego, ja woze w bagażniku, pomimo że jeżdżę w 95% po mieście.
Nigdy nie wiesz czy nie trafisz kapcia a w mieście jest więcej szans na gwóźdź i inne cudo.
Naprawczy zestaw często nie pomoże a do tego zaklei Ci czujnik
Ogólnie normalnie tego nie włączysz.
Odnośnie koła zapasowego, ja woze w bagażniku, pomimo że jeżdżę w 95% po mieście.
Nigdy nie wiesz czy nie trafisz kapcia a w mieście jest więcej szans na gwóźdź i inne cudo.
Naprawczy zestaw często nie pomoże a do tego zaklei Ci czujnik
-
- Forumowicz
- Rok: 2005
Wożę dojazdówkę. Jak wyłączyć światła przy pracującym silniku , na postoju? Jan
Po mnie nie ma poprawek
- milimetr58
- Klubowicz
Też jestem za opcją z dojazdówką, w zapasie mam koło niby dojazdówka, max prędkość napis 130km/h. Wolałbym, żeby opona w dojazdówce była cieńsza, bo ta jest gruba chyba. Jak pójdę do auta, to spisze dane z opony i zapodam fotkę.Fachowiec Dekarz pisze:Wożę dojazdówkę. Jak wyłączyć światła przy pracującym silniku , na postoju? Jan
W wersji skandynawskiej, którą uruchomiłem niestety, ale nie ma jak wyłączyć świateł przy uruchomionym silniku, ale mi to nie przeszkadza.
Waldek i Ewa
- milimetr58
- Klubowicz
Kolego @sasio, przecież napisałem, że włączyłem clipem światła
Waldek i Ewa