Rafal1981

KrzysiekEg
Forumowicz
Posty: 427
Rejestracja: 02 gru 2017, 17:46
Skąd: Elbląg
Rok: 2006
Silnik: 3.5 V6
Drugie auto: Jaguar x300 4.0
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 9 razy

Re: Rafal1981

Post autor: KrzysiekEg » 18 cze 2020, 15:47

Jak robiłem silnik, to wymieniłem osuszacz i zawór dławiący. Kupiłem tak jak ty oryginalne uszczelki, niestety właśnie do osuszacza, nie pasowały. U mnie był luz na aluminiowym przewodzie, musiałem dobierać.

Awatar użytkownika
rafal1981
Klubowicz
Posty: 986
Rejestracja: 09 gru 2016, 23:32
Skąd: Biskupice
Rok: 2007
Silnik: 2.0 dCi
Drugie auto: FORD TAUNUS TCIII2.0
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Re: Rafal1981

Post autor: rafal1981 » 19 cze 2020, 15:17

Dziś dotarł nowy kompresor ,nówka sztuka :D
Załączniki
104408676_1398676493654925_1898437448986420090_o.jpg
104408676_1398676493654925_1898437448986420090_o.jpg (98.06 KiB) Przejrzano 504 razy
104702740_1398676106988297_7978991212786073147_o.jpg
104702740_1398676106988297_7978991212786073147_o.jpg (104.31 KiB) Przejrzano 504 razy

Awatar użytkownika
rafal1981
Klubowicz
Posty: 986
Rejestracja: 09 gru 2016, 23:32
Skąd: Biskupice
Rok: 2007
Silnik: 2.0 dCi
Drugie auto: FORD TAUNUS TCIII2.0
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Re: Rafal1981

Post autor: rafal1981 » 25 cze 2020, 20:31

Panowie klima działa ,nabita odgrzybiona .Był mały problem bo nie chciała ruszyć ponieważ czujnik temperatury zewnętrznej pokazywał cały czas -19 stopni . Rozebrałem lusterko wszystkie piny zielone ,polutowałem na nowe używane piny ,wyczyściłem wszystkie styki i czujnik działa klima włączyła się i chłodzi aż miło .Jednak warto było zrobić z tym porządek .teraz czas na wymianę olejów ,filtrów a także nowy pasek ,rok minął więc przed wakacjami trzeba to zrobić .

ODPOWIEDZ