Potrzebny CLIP Włocławek okolice...

nicram-85
Forumowicz
Posty: 8
Rejestracja: 04 cze 2018, 23:31
Skąd: Włocławek
Rok: 2006
Silnik: 2.0T
Drugie auto: Renault Scenic
Postawił piwo: 0
Otrzymał  piwo: 0

Potrzebny CLIP Włocławek okolice...

Post autor: nicram-85 » 20 wrz 2018, 02:33

Witam...
potrzebny ktoś z Clipem z Włocławka lub okolic ktoś coś???
Żyje się raz....
Ale jeśli Żyje się właściwie...
Raz Wystarczy...

bergman
Forumowicz
Posty: 175
Rejestracja: 26 sie 2018, 21:26
Skąd: Płock
Rok: 2008
Silnik: 2.0 dCi
Postawił piwo: 0
Otrzymał  piwo: 4 razy

Re: Potrzebny CLIP Włocławek okolice...

Post autor: bergman » 20 wrz 2018, 07:58

W Płocku mogę pomóc.

nicram-85
Forumowicz
Posty: 8
Rejestracja: 04 cze 2018, 23:31
Skąd: Włocławek
Rok: 2006
Silnik: 2.0T
Drugie auto: Renault Scenic
Postawił piwo: 0
Otrzymał  piwo: 0

Re: Potrzebny CLIP Włocławek okolice...

Post autor: nicram-85 » 21 wrz 2018, 04:16

Dzięki za odp...
Napisze od razu o co chodzi a mianowicie potrzebuje dokonać kalibracji hamulca ręcznego po wymianie w scenicu II???
Żyje się raz....
Ale jeśli Żyje się właściwie...
Raz Wystarczy...

bergman
Forumowicz
Posty: 175
Rejestracja: 26 sie 2018, 21:26
Skąd: Płock
Rok: 2008
Silnik: 2.0 dCi
Postawił piwo: 0
Otrzymał  piwo: 4 razy

Re: Potrzebny CLIP Włocławek okolice...

Post autor: bergman » 21 wrz 2018, 09:48

Moduł był naprawiany czy założony fabrycznie nowy?
Jak nie działa to mogę skalibrować bez problemu.

nicram-85
Forumowicz
Posty: 8
Rejestracja: 04 cze 2018, 23:31
Skąd: Włocławek
Rok: 2006
Silnik: 2.0T
Drugie auto: Renault Scenic
Postawił piwo: 0
Otrzymał  piwo: 0

Re: Potrzebny CLIP Włocławek okolice...

Post autor: nicram-85 » 24 wrz 2018, 10:54

Zakładany był z innego samochodu...
Słychać ze chodzi ale słabo naciąga linki i w sumie wywala błąd hamulca.
Żyje się raz....
Ale jeśli Żyje się właściwie...
Raz Wystarczy...

bergman
Forumowicz
Posty: 175
Rejestracja: 26 sie 2018, 21:26
Skąd: Płock
Rok: 2008
Silnik: 2.0 dCi
Postawił piwo: 0
Otrzymał  piwo: 4 razy

Re: Potrzebny CLIP Włocławek okolice...

Post autor: bergman » 24 wrz 2018, 23:44

To najpierw sprawdź linki i zaciski hamulcowe. Linki najczęściej korodują, przez to silnik ma ciężko zaciągać iw końcu glupieje i wywala błędy. Może być też tak, że jeden zacisk stanął dęba i w takiej sytuacji też może wywalać błąd.

nicram-85
Forumowicz
Posty: 8
Rejestracja: 04 cze 2018, 23:31
Skąd: Włocławek
Rok: 2006
Silnik: 2.0T
Drugie auto: Renault Scenic
Postawił piwo: 0
Otrzymał  piwo: 0

Re: Potrzebny CLIP Włocławek okolice...

Post autor: nicram-85 » 26 wrz 2018, 18:46

Witam
Linki były sprawdzane przed założeniem obie chodziły luźno w pancerzu zaciski raczej też chodzą po był sprawdzane wygląda to tak jak by linki były luźne mechanik powiedział żeby to teraz skalibrować.

Kiedy można podjechać do Ciebie???
Żyje się raz....
Ale jeśli Żyje się właściwie...
Raz Wystarczy...

bergman
Forumowicz
Posty: 175
Rejestracja: 26 sie 2018, 21:26
Skąd: Płock
Rok: 2008
Silnik: 2.0 dCi
Postawił piwo: 0
Otrzymał  piwo: 4 razy

Re: Potrzebny CLIP Włocławek okolice...

Post autor: bergman » 26 wrz 2018, 19:59

Zadzwoń do mnie w ciągu dnia i się umówimy.
Tel do mnie: 696-070-222

ODPOWIEDZ