Clip działa w trybie administratora

Awatar użytkownika
chrisfox
Forumowicz
Posty: 738
Rejestracja: 04 cze 2017, 19:21
Skąd: Warszawa
Rok: 2005
Silnik: 3.5 V6
Drugie auto: Renault Safrane 2,5
Postawił piwo: 6 razy
Otrzymał  piwo: 9 razy

Clip działa w trybie administratora

Post autor: chrisfox » 03 paź 2017, 20:24

Cały dzień trwało, ale zainstalowałem oprogramowanie v155. Najpierw na próbę na wiekowym lapku z XP (oj, długo ;) ), potem na Viście 32 bit. Wszystko ładnie (na razie bez sterowników, dopiero pójdę do samochodu). Nie wiem tylko, czy na Viście nie przegiąłem trochę, bo pojawiło mi się coś takiego:
clip.jpg
clip.jpg (248.56 KiB) Przejrzano 1224 razy
Wpisuję hasło w wyszukiwarkę i nic mi jakoś nie wyskakuje rozsądnego. Oczywiście, na razie będę się bawić wersją z XP, uszkodzenie sondy mi niepotrzebne. Wiecie coś na temat tego trybu w bardziej zaawansowanych systemach?

Awatar użytkownika
milimetr58
Klubowicz
Posty: 730
Rejestracja: 07 gru 2016, 17:02
Skąd: Łódź
Rok: 2006
Silnik: 2.0T
Drugie auto: VelSatis 2.0T
Postawił piwo: 2 razy
Otrzymał  piwo: 4 razy

Re: Clip działa w trybie administratora

Post autor: milimetr58 » 04 paź 2017, 10:33

Jeśli wgrywałeś program z włączonym netem, to możesz "uwalić" sondę. Trzeba wszystko wgrywać bez połączenia z internetem. Ja byłbym ostrożny w tym przypadku.
Wgrywałem oprogramowanie na różnych systemach (XP, win 7 32bity) i nigdy nic takiego mi nie wyskoczyło. Na pewno tak nie powinno być. Wgrywałem oprogramowanie począwszy od V140 do obecnej V168 i zawsze wszystko działało jak należy, ale taki komunikat, to nie jest normalny na pewno.
Waldek i Ewa

Awatar użytkownika
chrisfox
Forumowicz
Posty: 738
Rejestracja: 04 cze 2017, 19:21
Skąd: Warszawa
Rok: 2005
Silnik: 3.5 V6
Drugie auto: Renault Safrane 2,5
Postawił piwo: 6 razy
Otrzymał  piwo: 9 razy

Re: Clip działa w trybie administratora

Post autor: chrisfox » 04 paź 2017, 12:25

W tym rzecz, że internetu się w takich sprawach boję panicznie ;) - wyłączyłem wszystko przed jakimikolwiek działaniami związanymi z instalacją.

Znalazłem w sieci jedną jedyną odpowiedź na takie pytanie - bodajże na jakimś forum Scenica. Tam stwierdzono, że od którejś wersji systemu - czy oprogramowania (wypowiedź jest nieco lakoniczna ;) ) może tak być i to nie problem. Podchodzę ostrożnie do tej wypowiedzi, ale się trafiła, fakt.

Mam jedno podejrzenie. Po podmianie plików RSRwin.exe, dla jakiejś głupiej pewności uruchomiłem ten plik jako administrator. Potem rejestracja, wszystko dobrze. A przy uruchomieniu całości taki śmieszny komunikat ;)

W wolniejszej chwili odinstaluję wszystko, wyczyszczę system i spróbuję jeszcze raz, bez wygłupów. Może będzie inaczej.

Na XP oczywiście wszystko w porządku, sterowniki się zainstalowały, połączenie jest itd.

ODPOWIEDZ