Światła dzienne

baner
Forumowicz
Posty: 216
Rejestracja: 09 cze 2017, 22:41
Skąd: Włocławek/Brześć Kujawski
Rok: 2003
Silnik: 2.0T
Drugie auto: Scenic 1.6 2002 PL
Postawił piwo: 2 razy
Otrzymał  piwo: 0

Światła dzienne

Post autor: baner » 18 cze 2017, 21:21

Czy w Clipie można gdzieś ustawić by światła automatycznie włączały się po odpaleniu auta niezależnie od czujnika zmierzchu?

Awatar użytkownika
sasio
Administrator
Posty: 1175
Rejestracja: 28 lis 2016, 18:48
Skąd: Szczecinek
Rok: 2002
Silnik: 2.0T
Postawił piwo: 0
Otrzymał  piwo: 6 razy

Re: Światła dzienne

Post autor: sasio » 18 cze 2017, 22:17

Ogólnie robi się to zworka w panelu przekaźników pod deska, albo aktywuje clipem gdy auto było przeznaczone na rynek skandynawski
VelSatisem się nie jeździ.
VelSatisem się podróżuje!

baner
Forumowicz
Posty: 216
Rejestracja: 09 cze 2017, 22:41
Skąd: Włocławek/Brześć Kujawski
Rok: 2003
Silnik: 2.0T
Drugie auto: Scenic 1.6 2002 PL
Postawił piwo: 2 razy
Otrzymał  piwo: 0

Re: Światła dzienne

Post autor: baner » 18 cze 2017, 22:29

A dokładniej co z czym trzeba zewrzeć?

Awatar użytkownika
sasio
Administrator
Posty: 1175
Rejestracja: 28 lis 2016, 18:48
Skąd: Szczecinek
Rok: 2002
Silnik: 2.0T
Postawił piwo: 0
Otrzymał  piwo: 6 razy

Re: Światła dzienne

Post autor: sasio » 18 cze 2017, 22:33

Nie mam schematów aby to teraz odnaleźć ale ogólnie wkłada się zworke na dwa jakieś piny i jest to tryb skandynawski. Tyle z tego co czytałem
VelSatisem się nie jeździ.
VelSatisem się podróżuje!

Lejek20
Forumowicz
Posty: 87
Rejestracja: 10 mar 2017, 21:21
Skąd: Potworów
Rok: 2006
Silnik: 3.5 V6
Postawił piwo: 0
Otrzymał  piwo: 0

Re: Światła dzienne

Post autor: Lejek20 » 19 cze 2017, 23:39

W clipie jest taka opcja sam mam tak ustawione.

axa2zxz
Administrator
Posty: 456
Rejestracja: 07 gru 2016, 16:52
Skąd: Warszawa
Rok: 2003
Silnik: 2.0T
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 17 razy

Re: Światła dzienne

Post autor: axa2zxz » 20 cze 2017, 11:09

Z ta zworka to patent z Laguny I (bogatsze wersje) i II (bardzo ubogie wersje). W Velku UCH nawet w bieda wersji jest juz dosc bogaty i wszystko robisz tam, moze ewentualnie w jakims "expression" brakowac przekaznikow. I nie znajduja sie one pod deska tylko za schowkiem pasazera (2 przekazniki, zazwyczaj juz tam sa). Potem normalnie odpalasz odpowiednia opcje w UCH (poprzez Clip lub DDT). Niestety przed liftem slabo to dziala, swiatla odpalaja sie po wlozeniu karty po czym po wcisnieciu start gasna, silnik startuje i odpalaja sie ponownie... Szkoda zarnika jak dla mnie. Po lifcie jest duzo lepiej, swiatla odpalaja sie dopiero po odpaleniu silnika.

Awatar użytkownika
sasio
Administrator
Posty: 1175
Rejestracja: 28 lis 2016, 18:48
Skąd: Szczecinek
Rok: 2002
Silnik: 2.0T
Postawił piwo: 0
Otrzymał  piwo: 6 razy

Re: Światła dzienne

Post autor: sasio » 20 cze 2017, 11:17

Okey to w którym to miejscu w DDT zrobić
VelSatisem się nie jeździ.
VelSatisem się podróżuje!

axa2zxz
Administrator
Posty: 456
Rejestracja: 07 gru 2016, 16:52
Skąd: Warszawa
Rok: 2003
Silnik: 2.0T
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 17 razy

Re: Światła dzienne

Post autor: axa2zxz » 20 cze 2017, 11:41

W konfiguracji UCH ustawiasz OCTET 2 BIT 4 na true ;) (tak z pamieci, w domu sie upewnie).

Awatar użytkownika
milimetr58
Klubowicz
Posty: 730
Rejestracja: 07 gru 2016, 17:02
Skąd: Łódź
Rok: 2006
Silnik: 2.0T
Drugie auto: VelSatis 2.0T
Postawił piwo: 2 razy
Otrzymał  piwo: 4 razy

Re: Światła dzienne

Post autor: milimetr58 » 20 cze 2017, 11:58

Można, ja tak sobie CLIPem ustawiłem.
Waldek i Ewa

Awatar użytkownika
sasio
Administrator
Posty: 1175
Rejestracja: 28 lis 2016, 18:48
Skąd: Szczecinek
Rok: 2002
Silnik: 2.0T
Postawił piwo: 0
Otrzymał  piwo: 6 razy

Re: Światła dzienne

Post autor: sasio » 20 cze 2017, 23:06

Niezależnie czy "obecność świateł" mam tak lub nie, nic to nie zmienia.
Lampy nie odpalają po starcie
VelSatisem się nie jeździ.
VelSatisem się podróżuje!

ODPOWIEDZ