Pomoc z błędami

BJ
Forumowicz
Posty: 154
Rejestracja: 21 lut 2017, 23:16
Skąd: Września
Rok: 2006
Silnik: 2.0T
Drugie auto: Seicento Young '99
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 0

Pomoc z błędami

Post autor: BJ » 13 lut 2018, 11:03

Dopiero co udało mi się połączyć z autem i jestem zielony w błędach. O co może chodzić?
IMG_20180211_175958-1664x1248.jpg
IMG_20180211_175958-1664x1248.jpg (458.49 KiB) Przejrzano 747 razy
IMG_20180211_180039-1664x1248.jpg
IMG_20180211_180039-1664x1248.jpg (353.6 KiB) Przejrzano 747 razy
IMG_20180211_180055-1664x1248.jpg
IMG_20180211_180055-1664x1248.jpg (474.39 KiB) Przejrzano 747 razy
IMG_20180211_180119-1664x1248.jpg
IMG_20180211_180119-1664x1248.jpg (397.49 KiB) Przejrzano 747 razy

BJ
Forumowicz
Posty: 154
Rejestracja: 21 lut 2017, 23:16
Skąd: Września
Rok: 2006
Silnik: 2.0T
Drugie auto: Seicento Young '99
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 0

Re: Pomoc z błędami

Post autor: BJ » 13 lut 2018, 11:06

A tu dlaczego może brakować vina
IMG_20180211_180649-1664x1248.jpg
IMG_20180211_180649-1664x1248.jpg (350.22 KiB) Przejrzano 746 razy

Awatar użytkownika
sasio
Administrator
Posty: 1174
Rejestracja: 28 lis 2016, 18:48
Skąd: Szczecinek
Rok: 2002
Silnik: 2.0T
Postawił piwo: 0
Otrzymał  piwo: 6 razy

Re: Pomoc z błędami

Post autor: sasio » 14 lut 2018, 14:16

Możliwe że uwalona jest w jakimś stopniu pompa ABS, albo nie dostaje sygnałów.
Widać że 133000km temu wyskoczył błąd zasilania (wstrzas, kostka odlaczona) i wykazało że odczyt z kół był 255km/h (co oczywiście jest błędne).
VINu może nie być, bo nie jest sprawna pełna diagnostyka lub moduł został wymieniony i nie dopisany.

Odnośnie poduszek jest błąd archiwalny, związany z niskim napięciem na sterowniku, prawdopodobnie akumulator zdechł, ten drugi błąd, to częsty w Velu. Musisz poszukać na necie, ogolnie zwarcie do masy
VelSatisem się nie jeździ.
VelSatisem się podróżuje!

BJ
Forumowicz
Posty: 154
Rejestracja: 21 lut 2017, 23:16
Skąd: Września
Rok: 2006
Silnik: 2.0T
Drugie auto: Seicento Young '99
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 0

Re: Pomoc z błędami

Post autor: BJ » 14 lut 2018, 19:11

Dzięki bardzo :) A jak już nie pokazuje tego błędu w ddt to nadal moze być coś z pompą? Wiele razy mi siadł aku ale teraz jak jeżdżę regularnie to już aku się doładowywuje. Można dopisać ten vin czy olać to? A to na czerwono odnośnie klimy?

trumanshow
Posty: 1
Rejestracja: 28 kwie 2019, 16:15
Skąd: Łódz
Rok: 2007
Silnik: 2.0T
Postawił piwo: 0
Otrzymał  piwo: 0

Re: Pomoc z błędami

Post autor: trumanshow » 28 kwie 2019, 19:16

sasio pisze:
14 lut 2018, 14:16
Możliwe że uwalona jest w jakimś stopniu pompa ABS, albo nie dostaje sygnałów.
Widać że 133000km temu wyskoczył błąd zasilania (wstrzas, kostka odlaczona) i wykazało że odczyt z kół był 255km/h (co oczywiście jest błędne).
VINu może nie być, bo nie jest sprawna pełna diagnostyka lub moduł został wymieniony i nie dopisany.

Odnośnie poduszek jest błąd archiwalny, związany z niskim napięciem na sterowniku, prawdopodobnie akumulator zdechł, ten drugi błąd, to częsty w Velu. Musisz poszukać na necie, ogolnie zwarcie do masy
Cześć mam pytanie jaką przeglądarką udało ci się przetłumaczyć zamrożone ramki z błędami na polski jak kombinuję i ni hu hu ??

ODPOWIEDZ