Kupię Radar ACC

pepo
Forumowicz
Posty: 18
Rejestracja: 04 mar 2019, 10:42
Skąd: Wroclaw
Rok: 2001
Silnik: 2.0T
Postawił piwo: 0
Otrzymał  piwo: 0

Re: Kupię Radar ACC

Post autor: pepo » 10 kwie 2019, 18:05

Noe ma opcji ze ecu jest takie same. Popatrzcie w katalogu czesci i na pewno ecu jest zwykle jak i pod acc

1608
Forumowicz
Posty: 16
Rejestracja: 05 sty 2019, 15:57
Skąd: krk
Rok: 2002
Silnik: 3.5 V6
Postawił piwo: 0
Otrzymał  piwo: 0

Re: Kupię Radar ACC

Post autor: 1608 » 10 kwie 2019, 18:11

Wtyczka jak wtyczka ;) Z tym, że w Vel Satisie będzie prawdopodobnie na niej nabity znaczek BMW a nie Audi...

Ecu musi mieć wgraną obsługę ACC... Dokładałem ACC (nie do Vel'a) i zostawiliśmy oryginalny sterownik bez obsługi ACC - żadnych błędów itp. ale za nic nie chciało to działać. Po wgraniu wsadu pod ACC, ukazała się długa lista błędów dot. ACC pomiędzy sterownikiem silnika a ABS'em bo ten też musiał być przeprogramowany. Więc na 99% sterownik musi być przeprogramowany / przekonfigurowany... Co do skrzyni to nie będę się upierał bo nie doszedłem do tego etapu ;) Może się okazać, że sterownik sam wykryje ACC i zadziała
Załączniki
P1090114.JPG
P1090114.JPG (2.35 MiB) Przejrzano 515 razy
P1090107.JPG
P1090107.JPG (3.31 MiB) Przejrzano 515 razy
P1090105.JPG
P1090105.JPG (2.47 MiB) Przejrzano 515 razy
P1090104.JPG
P1090104.JPG (3.35 MiB) Przejrzano 515 razy

oceanic123
Forumowicz
Posty: 140
Rejestracja: 12 mar 2018, 15:12
Skąd: Łódź
Rok: 2009
Silnik: 3.0 dCi V6
Postawił piwo: 0
Otrzymał  piwo: 1 raz

Re: Kupię Radar ACC

Post autor: oceanic123 » 10 kwie 2019, 18:54

axa2zxz pisze:
10 kwie 2019, 16:24
@oceanic123 wrzuć koniecznie te zdjęcie.
wrzucę w Piątek, bo dopiero wtedy wracam do PL. Podłączałem radar dawno temu "na pałe" z Audi A3 Boscha o takiej samej wtyczce. Na pewno nie miałem komunikatu błędu po załączeniu funkcji "proximity sensor" przez CLIP. Nie miałem jednak możliwości przetestować działania tego ustrojstwa podczas jazdy.

1608
Forumowicz
Posty: 16
Rejestracja: 05 sty 2019, 15:57
Skąd: krk
Rok: 2002
Silnik: 3.5 V6
Postawił piwo: 0
Otrzymał  piwo: 0

Re: Kupię Radar ACC

Post autor: 1608 » 10 kwie 2019, 19:17

oceanic123 pisze:
10 kwie 2019, 18:54
Podłączałem radar dawno temu "na pałe" z Audi A3 Boscha o takiej samej wtyczce..
Dziwne bo ACC od A3 ma całkowicie inną wtyczkę : 8 pin zamiast 12 :?

pepo
Forumowicz
Posty: 18
Rejestracja: 04 mar 2019, 10:42
Skąd: Wroclaw
Rok: 2001
Silnik: 2.0T
Postawił piwo: 0
Otrzymał  piwo: 0

Re: Kupię Radar ACC

Post autor: pepo » 10 kwie 2019, 19:44

Moze chodziło mu o a8 d3 ale i tak takie rzeczy nie maja prawa zadziałać bo sa inne protokoły can. Pisałem o tym wczesniej radar zapewne nie został nawet wykryty przez system. A włączając tempomat uruchomiłeś zwykły tempomat

1608
Forumowicz
Posty: 16
Rejestracja: 05 sty 2019, 15:57
Skąd: krk
Rok: 2002
Silnik: 3.5 V6
Postawił piwo: 0
Otrzymał  piwo: 0

Re: Kupię Radar ACC

Post autor: 1608 » 23 kwie 2019, 23:29

:D :D :D
Załączniki
20190423_125103.jpg
20190423_125103.jpg (1.52 MiB) Przejrzano 418 razy

axa2zxz
Administrator
Posty: 437
Rejestracja: 07 gru 2016, 16:52
Skąd: Warszawa
Rok: 2003
Silnik: 2.0T
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 15 razy

Re: Kupię Radar ACC

Post autor: axa2zxz » 25 kwie 2019, 14:42

Gdzie dorwałeś? :o

1608
Forumowicz
Posty: 16
Rejestracja: 05 sty 2019, 15:57
Skąd: krk
Rok: 2002
Silnik: 3.5 V6
Postawił piwo: 0
Otrzymał  piwo: 0

Re: Kupię Radar ACC

Post autor: 1608 » 25 kwie 2019, 16:38

Stacja demontażu pojazdów we Francji... podobno rozbierali jakieś auta "potestowe"
Radaru, zaślepki itp. nie mieli... albo nie chciało się im szukać :?

ODPOWIEDZ