Aktualizacja i Mapa Carminat DVD v32 Europa
Re: Aktualizacja i Mapa Carminat DVD v32 Europa
Okej Pobrałem juz v32 i mogę dać link jak coś do drive.google gdzie wrzuciłem w 1 pliku ;P
- milimetr58
- Klubowicz
- Rok: 2006
- Silnik: 2.0T
- Drugie auto: VelSatis 2.0T
Wersja V33 ma uzupełnione fotoradary i nic więcej
Waldek i Ewa
Teraz tylko szukam płyty 8.5 GB DL bo wszędzie koło mnie 4,7.. masakra :p
- chrisfox
- Forumowicz
- Rok: 2005
- Silnik: 3.5 V6
- Drugie auto: Renault Safrane 2,5
Uważaj z wypalaniem, gdzieś tu na forum trochę jest o technicznej stronie tego przedsięwzięcia. Oprogramowanie, ustawienia itp. - bo to chyba nie aż tak banalne, jak się może zdawać.
- milimetr58
- Klubowicz
Wypalać mapy na dvd oraz setup na CD trzeba na najmniejszej prędkości. Trwa to, ale wtedy jest szansa, że nie będzie błędu na wypalonej płycie. Wypalałem te mapy i setup wiele razy i zawsze mi się udawało wypalić bez błędu.
Waldek i Ewa
No ja znalazłem taką instrukcję
1. Pobrać Renault Update DVD v32.1 wypalić na płycie CD lub DVD PROGRAM IMGBURN I PRĘDKOŚĆ x 2,4 !!! .
2. Pobrać Renault Carminat Navigation Communication Europe Map v.32.1 (8.10GB) wypalić na dwuwarstwowej płycie DVD 8,5GB (Polecam taką płytę Płyty DVD+R TDKDL 8,5GB) nagrywamy z najniższą prędkością x2,4 lub x4
3. Po wypaleniu obu płyt udajemy się do samochodu.
a) wkładamy kartę do pojazdu i najpierw do czytnika w schowku wkładamy płytę z Renault Update DVD v32.1 nic więcej nie robimy teraz automatycznie wykona się update do najnowszej wersji oprogramowania. Ważne aby w tym momencie nic nie naciskać żadnych przycisków od radia oraz nawigacji. Po zakończeniu wgrywania pojawi się komunikat, że proszę wyjąć płytę i na 30s. wyłączyć nawigację aby komputer się zresetował.
b) Po wyjęciu płyty z aktualizacją softu, do napędu wkładamy płytę DVD z wypaloną wcześniej mapą Renault Carminat Navigation Communication Europe Map v.32.1
c) Włączamy nawigację i cieszymy się najnowszą wersją oprogramowania oraz mapy (2012-2013)
- milimetr58
- Klubowicz
Najważniejszego w instrukcji nie ma:
- należy włożyć kartę do czytnika i uruchomić auto a następnie tak jak pisaleś.
Dlaczego uruchomić auto? Ponieważ jak wiemy po jakimś czasie po włożeniu karty może zabraknąć czasu, wyłączy się wszystko pomimo włożonej karty i można uwalić nawigację. Wiem, bo w Espace wgrywałem wielu osobom z forum i znajomym. Tak jest bezpiecznie, bo mamy cały czas zasilanie i nie czekają na nas żadne przykre niespodzianki.
- należy włożyć kartę do czytnika i uruchomić auto a następnie tak jak pisaleś.
Dlaczego uruchomić auto? Ponieważ jak wiemy po jakimś czasie po włożeniu karty może zabraknąć czasu, wyłączy się wszystko pomimo włożonej karty i można uwalić nawigację. Wiem, bo w Espace wgrywałem wielu osobom z forum i znajomym. Tak jest bezpiecznie, bo mamy cały czas zasilanie i nie czekają na nas żadne przykre niespodzianki.
Waldek i Ewa
Dzięki za cenne rady )
- milimetr58
- Klubowicz
Proszę bardzo i dziękuję za piwo.
Chciałbym jeszcze dodać, że jest możliwość wgrania setupu w wersji po polsku, wtedy mamy język polski nawigacji, nawigacja mówi po polsku oraz wszystkie polecenia na ekranie są w języku polskim. Łatwiej jest się wtedy poruszać po menu. Ja tak miałem zrobione w swoim Espace. Są firmy, które to robią za opłatą, zamawiasz, facet przyjeżdża i pod domem wgrywa wszystko. Niestety, ale soft ten nie jest nigdzie dostępny.
Waldek i Ewa